Willem II weet niet te winnen van Jong PSV 

Willem II weet niet te winnen van Jong PSV 

Na de openingswedstrijd in 2014 tegen PSV (1-3) is het Willem II acht jaar later ook niet gelukt om in de openingsronde thuis van Jóng PSV te winnen. De 2022-editie eindigde vrijdagavond in 1-1. Mathijs Tielemans bracht de gasten op voorsprong, Max Svensson maakte enkele minuten later gelijk. 

De eerste helft kwam moeizaam op gang. PSV creëerde drie kansen via rechtsbuiten Sávio, de nieuweling die bij momenten zijn klasse liet zien. Twee keer krulde hij na naar binnen te zijn getrokken de bal voorbij de verre paal. De derde keer wist doelman Joshua Smits de bal ternauwernood te stoppen. Willem II stelde hier een paar halve kansen van Jizz Hornkamp tegenover. Pol Llonch incasseerde zijn eerste gele kaart van het seizoen na een opstootje met Livano Comenencia aan de zijlijn, die eveneens geel kreeg. 

awda
Er waren veel akkefietjes op het veld. Daardoor kreeg onder andere Pol Llonch geel. 

Wissels 
Jarred Branthwaite en Sávio bleven volgens afspraak in de rust in de kleedkamer achter. Willem II kwam iets meer opzetten, zonder tot grote kansen te komen. Als een duveltje uit een doosje kwam Jong PSV na een klein uur op voorsprong. Nummer tien Mathijs Tielemans krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hoog achter doelman Joshua Smits. Enkele minuten later verving Bokila Hornkamp. De invaller was met zijn eerste balcontact direct betrokken bij de gelijkmaker. Het was uiteindelijk Svensson die de keeper uitkapte en bekeken binnenschoot: 1-1.  

wdawd

Slotoffensief 
In het vervolg van de wedstrijd veranderde er weinig aan het spelbeeld. Joeri Schroijen kwam in het veld voor Nick Doodeman. Willem II streed voor de overwinning, maar moest op haar tellen passen voor de Eindhovense counters. Ver in blessuretijd had Owusu de winnende treffer nog op zijn schoen, maar doelman Peersman redde knap. 

Derby 
Al met al een teleurstellend gelijkspel, maar er is nog niets verloren. Volgende week staat er wederom een derby op het programma. In het Jan Louwers stadion is FC Eindhoven de gastheer. 

awdawd
 

Geert van Erven, Toin Damen

Laatste nieuws