Willem II weet Ajax niet te verrassen in bekerfinale

Het is Willem II niet gelukt de beker te veroveren. In een aanvankelijk aantrekkelijk duel bleek Ajax een maatje te groot. Na de eerste helft keken de Tricolores tegen een 0-2 achterstand aan. De Amsterdamse club verdubbelt deze stand na rust: 0-4.

Willem II kreeg al na zeven minuten een kansje om op voorsprong te komen. Vangelis Pavlidis kon vanaf rechts en dicthtbij uit de draai schieten, maar zijn schot belandde in het zijnet. Daarna volgde de eerste grote kans van de wedstrijd voor Ajax. Donny van de Beek bediende Klaas-Jan Huntelaar, die de bal nipt voor het doel van Timon Wellenreuther langs schoot. Willem II vocht zich knap terug in de wedstrijd en kreeg zowaar weer wat kansjes, maar het leidde niet tot de openingstreffer.

Venijn

Lang stevende de eerste helft op een 0-0 ruststand af, maar in venijn bleek in de Rotterdamse Kuip in de staart van het eerste bedrijf te zitten. Uit een vrije trap knikte Daley Blind in de 38e minuut de 0-1 binnen en kort daarna verzilverde Huntelaar van dichtbij een niet te missen kans.

Strijd na rust

Met dezelfde elf spelers betrad Willem II na de rust het veld. Diego Palacios bracht binnen twee minuten Pavlidis in stelling, maar de Griek nam te veel tijd en zag zijn poging gemakkelijk door AndrĂ© Onana gekeerd worden. Aan de andere kant werd Hakim Ziyech gevaarlijk nadat Wellenreuther ver uit de '16' kwam om te voorkomen dat hij oog in oog kwam te staan met Ziyech. De Ajacieden won dat onderlinge duel, maar door snel verdedigend optreden van de Tilburgse defensie werd de 0-3 voorkomen.

Dubbele wissel

Na een noodgedwongen korte pauze - een rookpluim als gevolg van vuurwerk belemmerde het zicht - besloot trainer Adrie Koster een dubbele wissel toe te passen. Daniel Crowley en Marios Vrousai kwamen in het veld voor Jordens Peters en Damil Dankerlui. Willem II kon echter geen vuist meer maken, en zag de koploper van de Eredivisie nog uitlopen naar 0-4 via wederom Huntelaar en Rasmus Kristensen.