Willem II weer snel klaar met Sparta
Auteur
Arjen Pijfers
Fotografie door
Geert van Erven

Met de winterstop in zicht blijft Willem II maar winnen. Voor de tweede keer binnen een maand was Sparta de klos. De Tricolores waren opnieuw snel klaar met de gasten. De 3-0 eindstand was al bij rust bereikt. 

Nog geen maand geleden ging Sparta er met 4-0 af in het Koning Willem II stadion. Die oorwassing lag trainer Henk Fraser nog vers in het geheugen. Hij paste zijn basiself op meerdere plaatsen aan in een poging om een nieuwe Tilburgse storm te doorstaan. 

Kansjes

Bryan Smeets en Ragnar Ache waren de belangrijkste slachtoffers van de omzettingen. In een 5-4-1 formatie trachtte Sparta het Tilburgse aanvalsspel te neutraliseren. PSV-huurling Joël Piroe fungeerde als eenzame frontsoldaat. De gasten hadden het voorkomen van tegentreffers tot doel verheven en slaagden een minuut of twintig in die opzet. Willem II kreeg wat kleine kansjes, maar die waren aan Mats Köhlert en Vangelis Pavlidis niet besteed. 

Ban gebroken

Willem II oefende aanvankelijk controle uit over de wedstrijd. De ploeg in vorm oogde opnieuw solide en wachtte geduldig op een opening. Toen er halverwege de eerste helft meer druk naar voren werd gezet, kwam Sparta direct in de problemen. Een vrije trap van Mike Trésor Ndayisimiye bleef hangen in de doelmond. De Rotterdammers kregen de bal niet weg en in de scrimmage hield Pavlidis het hoofd koel: 1-0. Toen de ban eenmaal gebroken was, ging het hard. Na een combinatie tussen Ndayishimiye en Pavlidis drukte de Griek af. Doelman Tim Coremans kreeg nog een hand achter de bal, maar in de rebound verdubbelde Ndayishimiye de voorsprong: 2-0.

Voortijdige beslissing

Na ruim een halfuur spelen tekende Ché Nunnely voor de voortijdige beslissing. De buitenspeler rondde een splijtende aanval door het hart van de Rotterdamse defensie feilloos af: 3-0. Net als vorige maand hing Sparta al in de eerste helft als een aangeslagen bokser in de touwen. Het was een teken aan de wand dat de gasten pas op slag van rust voor het eerst gevaarlijk voor het Tilburgse doel doken. 

Laatste zestien

Het tweede bedrijf had bijna schriftelijk afgedaan kunnen worden. Sparta leek nog bij te moeten komen van de vroegtijdige knock-out. Ook met de voor aanvoerder Jordens Peters ingevallen Miquel Nelom kwam Willem II geen moment in de problemen. De gasten hadden weinig trek om de score nog verder op te laten lopen en bleven volharden in een behoudende tactiek. Wel gingen ze soms wat steviger de duels aan, waarbij vooral Pavlidis het moest ontgelden. De Griek haalde bijna zijn sportieve genoegdoening, maar hij faalde oog in oog met Coremans. De thuisclub geloofde het verder wel en het bijna letterlijk kansloze Sparta kon gewoon niet beter. Zo plaatste Willem II zich moeiteloos voor de laatste zestien in het bekertoernooi. Ook na de winterstop blijft de ploeg op twee fronten actief. 

Bericht delen