Willem II viert 120ste verjaardag!

Willem II viert 120ste verjaardag!

Willem II viert vandaag haar 120ste verjaardag. Precies 120 jaar geleden, op 12 augustus 1896, richtte Gerard de Ruiter de voetbalclub Willem II op.

Jan van Roessel, Mariano Bombarda, Piet de Jong, Co Adriaanse, Jan ‘Doc’ Vioen, František Fadrhonc, Bud Brocken. We kunnen nog wel even doorgaan met de lijst van illustere Willem II-coryfeeën die onze club mede hebben gemaakt tot de historierijke en mooie traditieclub zoals Willem II tegenwoordig te boek staat. Uiteraard mogen we ook de kampioenschappen in 1916, 1952, 1955, de bekerwinst in 1944 en het behalen van Europees voetbal in 1998 en 1999 niet onbenoemd laten. 

We zijn ontzettend trots op alle supporters, sponsoren, vrijwilligers en medewerkers die 120 jaar Willem II mogelijk hebben gemaakt. Om dit jubileumseizoen extra glans te geven zijn al enkele initiatieven opgezet.

 
Willem II ontvangt in 1944 de beker na de gewonnen bekerfinale.

Jubileumshirt
Vanwege het jubileumseizoen spelen zowel de eerste selectie, Jong Willem II als alle jeugdteams in het jubileumshirt. Op de borst prijkt het oude logo en daaronder zijn de jaartallen 1896-2016 toegevoegd. In de kraag staat de slogan ‘Eeuwige trouw aan ’t rood, wit en blauw’.

Standbeeld Jan van Roessel
Jan van Roessel was in zijn tijd bij Willem II (1951 – 1957) de meest scorende spits van Nederland. In 168 wedstrijden voor de Tricolores scoorde hij 152 doelpunten. Tot zijn dood op 86-jarige leeftijd bezocht Van Roessel elke thuiswedstrijd van de Tricolores. In 2000 werd hij verkozen tot Speler van de Eeuw. Dit jubileumjaar willen we deze Tilburgse legende eren met het standbeeld dat hij al zo lang verdient. 


Jan van Roessel bladert in zijn fotoalbum

Een deel van de opbrengst van de verkoop van het jubileumshirt wordt gebruikt om het standbeeld te realiseren. Daarnaast is er tijdens de Koningsdag een loterij gehouden en zijn er verschillende collectes geweest. 

Vandaag, op onze verjaardag, kunnen we met trots mededelen dat door middel van de verschillende supportersinitiatieven, het benodigde bedrag voor de realisatie van het standbeeld is opgehaald! Daarvoor willen we iedereen die hierbij betrokken is geweest van harte bedanken!

Het standbeeld is een eerbetoon aan Jan van Roessel, maar ook aan alle andere (legendarische) spelers die ooit ‘t rood, wit en blauw hebben gedragen. Het Jan van Roessel standbeeld staat symbool voor alle Willem II-spelers uit heden en verleden, waarvan de namen in de sokkel van het standbeeld worden verwerkt.

Stichting ‘Willem II Betrokken’
Achter de schermen wordt al enige tijd gewerkt aan het opzetten van een eigen stichting om de maatschappelijke projecten van Willem II onder te brengen: Willem II Betrokken. In dit jubileumseizoen wordt deze stichting officieel gelanceerd. 

Documentaire ‘120 jaar Willem II’
In samenwerking met FOX Sports en Octonet is de afgelopen weken hard gewerkt aan de documentaire 120 jaar Willem II. Deze documentaire is gisteravond op FOX Sports in première gegaan. In deze documentaire komen clubiconen als John Feskens, Joris Mathijsen, Peter Année en Mark Schenning aan het woord. Uiteraard passeerden vele historie beelden en doelpunten de revue. 

De eeuwige trouw van…
De afgelopen weken hebben we verschillende bekende en minder bekende supporters aan het woord gelaten over hun jarenlange clubliefde voor Willem II. Waar de ene supporter al 77 jaar bij Willem II komt en een ander slechts een aantal jaar, hun trouw aan Willem II blijft bijzonder. Niet alleen online, maar ook in het straatbeeld zijn deze supporters te zien geweest. 


Jan 'Doc' Vioen

Laatste nieuws