Willem II verslaat FC Den Bosch in oefenduel (4-1)

Willem II heeft vanmiddag in het eigen Koning Willem II Stadion een oefenduel achter gesloten deuren met positief resultaat afgesloten. De Tricolores wonnen met 4-1 van FC Den Bosch.

Bij Willem II vormden Daniel Crowley, Thom Haye en Elmo Lieftink het middenveld. De verdediging bestond uit: Fernando Lewis, Freek Heerkens, Darryl Lachman, Jop van der Linden en Karim Coulibaly, die Kostas Tsimikas verving. Met Timon Wellenreuther op doel en Bartholomew Ogbeche samen met Jordy Croux in de punt werd er afgetrapt.

Eerste helft

Crowley, die een uitstekende wedstrijd speelde, opende de wedstrijd met een schot net langs de doelpaal. Het antwoord van Den Bosch was een goed schot van Van de Sande, maar deze werd van dichtbij geblokt door Lewis. Kort hierna volgde een corner van Willem II. Van der Linden legde de bal in het strafschopgebied, deze werd slim doorgekopt waarna Ogbeche de bal bij de tweede paal in kon schieten: 1-0 voor de Tricolores! Tien minuten later kwam Van de Sande van FC Den Bosch vrij voor de keeper na een mooie steekbal vanuit het middenveld. Hij bleef rustig en schoot de bal met een lob over Wellenreuther heen: 1-1.

Wissels

Willem II kwam gewijzigd de kleedkamer uit: Elmo Lieftink, Jordy Croux en Thom Haye werden vervangen door Ismail Azzaoui, Mo El Hankouri en Ben Rienstra.

Tweede helft

Vlak na rust was het Azzaoui die met een mooie actie vanaf de linkerkant naar binnen kwam, waarna hij van dichtbij in kon schieten: 2-1. Willem II zette Den Bosch goed onder druk waardoor Ogbeche de bal kon veroveren en klaar legde voor El Hankouri. Helaas werd zijn inzet goed gered door de keeper van FC Den Bosch. Twintig minuten later moest keeper Heemskerk toch de derde tegengoal incasseren. Rienstra ging niet voor eigen succes maar legde de bal breed op Azzaoui, die hem vervolgens simpel binnen kon tikken: 3-1. Een minuut voor tijd legde Crowley de bal klaar voor Rienstra die hem hard op Heemskerk schoot. In de rebound belandde de bal bij Ogbeche voor de voet, die de laatste treffer van de middag maakte: 4-1.