Willem II verslaat concurrent FC Groningen
Auteur
Enrico van den Elshout
Geert van Erven

Willem II heeft vanavond na drie wedstrijden weer eens de volle buit gepakt. In de eerste helft nam Willem II al een comfortabele 2-0 voorsprong. Ché Nunnely bracht de Tricolores op voorsprong, waarna Vangelis Pavlidis kort voor rust de voorsprong vergrootte: 2-0. Na rust bezorgde Mats Köhlert Willem II zelfs een 3-0 voorsprong. Mohammed El Messaoudi redde de spreekwoordelijke eer voor FC Groningen. Eindstand: 3-1.

Zwaar veld

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte voor de overleden oud-voorzitter Jan Vullings gehouden. Vervolgens floot scheidsrechter Richard Martens voor het begin van de wedstrijd, waarin Görkem Saglam zijn basisdebuut maakte. Op het zware, door de regen doordrenkte veld, hadden beide ploegen veel last van de weersomstandigheden. Niet geheel toevallig kwam het eerste gevaar dan ook uit een dood spelmoment. Uit een corner kopte Jordens Peters op doel, maar keeper Sergio Padt slaagde er met een uiterste krachtsinspanning in om de bal voor de lijn weg te werken. Buiten een schot van Ahmed El Messaoudi, dat over ging, konden de gasten hier maar weinig tegenover zetten.

Comfortabele voorsprong

Nadat Pavlidis halverwege de eerste helft over het doel kopte, werd de bal door de Groningse verdediging slecht uitverdedigd. Door direct druk te zetten werd de bal veroverd en op de vrijstaande Nunnely gespeeld, die de bal langs Padt schoof: 1-0. De Groningse verdediging, die normaliter amper tegendoelpunten incasseert, moest kort voor het rustsignaal nogmaals capituleren. Saglam gaf een fraaie steekpass op de vrijstaande Pavlidis, die de bal op zijn beurt knap langs Padt krulde: 2-0.

Punten in de tas

Direct aan het begin van de tweede helft creëerde FC Groningen een drietal goede kansen. Door goed ingrijpen van Miquel Nelom en twee schoten van El Messaouidi en Ajdin Hrustic werd de aansluitingstreffer voorkomen. Na een dubbele Groningse wissel was de organisatie even weg. Hiervan profiteerde Willem II optimaal: Pavlidis werd door de goed spelende Saglam de diepte ingestuurd, hield twee Groningers bezig en bediende de inlopende Mats Köhlert op maat. De Duitser schoof de bal in de rechterhoek: 3-0. FC Groningen bleef er echter in geloven en met nog een kwartier te spelen verkleinde el Messaoudi de achterstand: 3-1. De gasten uit het Noorden slaagden er niet in om verder door te drukken, waardoor de drie punten in Tilburg bleven.

Negen of drie

Adrie Koster was na afloop blij met de overwinning en belangrijke punten. 'Er zijn momenten in de competitie die beslissend zijn, vanavond was er zo een. Door deze overwinning is het gat tot Groningen negen punten, bij een nederlaag was dat nog maar drie geweest.'