Willem II verslaat buurman Dongen met grote cijfers

Woensdagavond was Sportpark de Biezen in Dongen het decor voor de tweede oefenwedstrijd van Willem II ter voorbereiding op de competitie. De wedstrijd tegen derde divisionist VV Dongen eindigde voor een kleine 2000 toeschouwers in een 0-9 overwinning voor de Tilburgers.

Eerste helft

De Tricolores hadden het de eerste helft moeilijk om een gat te vinden in de hechte Dongense verdediging onder leiding van de uit Tilburg overgekomen doelman Wessel Sprangers. Sterker nog, de beste kansen waren voor de Dongenaren Thomas Schilders en Maroua n Moukouh die doelman Luuk Brand enkele keren op de proef stelden. Na verloop van tijd reeg de ploeg van trainer Adrie Koster de kansen aaneen maar tot scoren kwam het niet. Tegen het eind van de eerste helft was duidelijk te zien dat VV Dongen pas enkele trainingen achter achter de rug had en het conditioneel moeilijk wist bij te benen. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten zorgden Daniël Crowley, Fran Sol en Jordy Croux voor de 0-3 ruststand.

Tweede helft

Na rust veel wisselingen bij beide ploegen. Willem II startte met 10 nieuwe spelers en doelman Luuk Brand. Onder de nieuwe spelers het officiële debuut van de Spaanse middenvelder Pol Llonch en de Nieuw Zeelandse back James McGarry. De doelpunten vielen ook na rust als rijpe appeltjes. Atakan Akkaynak uit een penalty, Pieter Bogaers en Asumah Abubakar zorgden snel voor een 0-6 tussenstand op het scorebord. Atakan Akkaynak zorgde ook even later met een schitterende vrije trap voor de 0-7 en het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Na een iets mindere fase in de wedstrijd kopte Freek Heerkens even voor tijd uit een corner schitterende de achtste treffer binnen. Het slotakkoord was echter voor Damil Dankerlui die vlak voor het eindsignaal zorgde voor de 0-9 eindstand.

Opstelling eerste helft: Brand, Lewis, Lieftink, Ryan, Abbel, Kok, Saddiki, Urbanski, Croux, Sol, Crowley

Opstelling tweede helft: Brand, Dankerlui, Heerkens, van den Bogert, McGarry, Llonch, Bogaers, Akkaynak, Lauwers, Kristinsson, Abubakar