Willem II verrast in Arnhem

Willem II heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. In Arnhem werd Vitesse met 0-3 verslagen. De basis voor de winst werd gelegd in de eerste helft door treffers van Kwasi Wriedt en Ché Nunnely. Na de rust drong de thuisploeg lange tijd aan, maar besliste Wesley Spieringhs in de slotfase de wedstrijd definitief in Tilburgs voordeel.

Willem II startte agressief in Arnhem. Het zette de thuisploeg vroeg onder druk en zat daardoor direct lekker in de wedstrijd. De eerste mogelijkheid deed zich na zeventien minuten spelen voor. Driess Saddiki passeerde handig zijn tegenstander maar zijn voorzet kreeg geen succesvol vervolg. Succes was er wel een minuut later toen Görkem Saglam een vrije trap nam en Kwasi Wriedt met een kopbal de eerste treffer van Willem II in dit voetbalseizoen liet aantekenen: 0-1.

Luxe voorsprong

Plots kwamen er kansen over en weer. Het was aan goed keeperswerk van Timon Wellenreuther te danken dat Vitesse niet snel langszij kwam. Met een reflex tikte hij een inzet van Loïs Openda uit de benedenhoek. Bijna had Wriedt de score verdubbeld maar vanuit buitenspelpositie belandde zijn kopbal nu op de lat.

De voorsprong zorgde bij de Tricolores voor het nodige zelfvertrouwen waardoor de ploeg ook steeds vaker op de helft van de tegenstander te vinden was. In de 36e minuut stuurde Saglam Ché Nunnuly de diepte in. De rappe vleugelaanvaller stoomde op naar het doel van Markus Schubert om hem vervolgens met een bekeken schuiver te passeren: 0-2. Net als bij de eerste treffer volgde ook nu direct een hachelijk moment voor het Willem II-doel. In een scrimmage verdween de bal uiteindelijk naast het doel van Wellenreuter.

Tegenhouden

Met drie wissels in het elftal en spelend richting de fanatieke aanhang maakte Vitesse direct na rust de intenties voor de tweede helft duidelijk. Voor Willem II zat er niet meer in dan de thuisploeg van het lijf houden. Het moest daarvoor alle zeilen bijzetten. Wellenreuther bracht opnieuw redding bij een inzet van Openda en halverwege de tweede helft greep de VAR in toen de 1-2 al op het scorebord stond. De treffer van Nikolai Baden Frederiksen werd afgekeurd wegens buitenspel in aanloop naar de treffer.

Succes voor invallers

Langzamerhand vloeide de krachten bij de thuisploeg weg en steeg bij Willem II het geloof in een stunt. Die kreeg zeven minuten voor tijd daadwerkelijk gestalte door twee invallers. Max Svensson passeerde zijn man, zette voor en Wesley Spieringhs kopte raak: 0-3. De vervelende nasmaak van het verlies in de openingswedstrijd tegen Feyenoord is daarmee weggespoeld en de ploeg kan zich nu opmaken voor een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.