Willem II verliest van Vitesse

Willem II verliest van Vitesse

Willem II heeft zaterdagavond in eigen huis van de nummer twee van de ranglijst, Vitesse, met 1-3 verloren. Ché Nunnely bracht de Tricolores in de eerste helft op voorsprong. Na rust stelde Vitesse orde op zaken door doelpunten van Openda,  Bronja en Vroegh en nam de drie punten mee naar Arnhem.

Willem II begon goed aan de wedstrijd. In het eerste kwartier moest keeper Remko Pasveer driemaal handelend optreden op schoten van Nunnely, Derrick Köhn en Pol Llonch. Zijn collega Jorn Brondeel, die zijn debuut voor de Tricolores maakte, had het een stuk rustiger. Desondanks hadden de gasten wel het betere van het spel. Toch was het Willem II dat op voorsprong kwam. Mike Trésor gaf een puntgave voorzet vanaf de rechterkant op Nunnely, die de bal bij de eerste paal binnen tikte: 1-0. 

Gedreven Willem II 
Opvallend genoeg bleef Vitesse na deze openingstreffer in een rustig tempo de bal rond tikken, zonder direct op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Dit had de Arnhemmers na dik een halfuur spelen fataal kunnen worden toen Köhn de bal aan Mats Köhlert meegaf, maar zijn voorzet kon net niet door Vangelis Pavlidis in het doel worden gegleden. Vitesse probeerde het wel, maar door uitstekend verdedigingswerk hoefde Brondeel niet in actie te komen. Op slag van rust begon Nunnely vanaf eigen helft aan een solo om vervolgens Pavlidis in stelling te brengen. Op randje buitenspel ging dit feestje niet door. De Tricolores maakten een uiterst gedreven indruk in de eerste helft en gingen dan ook met verdiende 1-0 voorsprong de rust in.

Vitesse draait het om
Aan het begin van de tweede helft zakte Willem II bij balbezit van Vitesse iets verder in. Grote kansen kwamen er aan beide zijden niet. De gelijkmaker van de voet van Loïs Openda kwam dan ook uit de lucht vallen. Vanaf de zijlijn belandde een als voorzet bedoelde inslinger, zo leek het, via de paal de bal in het doel: 1-1.  Amper vijf minuten later namen de gasten zelfs een voorsprong. Vanaf de linkerkant van het veld gaf Million Manhoef een voorzet, die met de punt van de voet van Armando Broja werd verlengd: 1-2. 

Pech voor Willem II 
Daarna had Vitesse de wedstrijd lange tijd volledig onder controle. Een kwartier voor tijd kreeg Pavlidis,na een slippertje van Riechedly Bazoer, plots kans op de gelijkmaker, maar zijn schot werd door Pasveer onschadelijk gemaakt. De keeper stond even later bij een vrije trap van de ingevallen Görkem Saglam opnieuw op de goede plaats. Waar eerder Openda het geluk van de paal had, daar had Köhn de pech van de lat, bij zijn schot vanaf de linkerkant. In de rebound schoot Patrick Vroegh via de paal wel raak: 1-3.  Daarmee is het verhaal van de wedstrijd verteld, Willem II had pech, Vitesse kende meer geluk. 

Geert van Erven

Laatste nieuws