Willem II verliest van effectief Feyenoord

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is voor Willem II in een 0-4 nederlaag geëindigd. In de eerste helft nam Feyenoord via doelpunten van Bryan Linssen en Luïs Sinisterra een 0-2 voorsprong. Direct na rust zorgde Guus Til voor de 0-3. Willem II speelde het laatste halfuur met tien man, nadat Emil Bergström met rood van het veld was gestuurd. In blessuretijd bepaalde Naoufal Bannis de 0-4 eindstand.

Willem II begon goed aan de wedstrijd en maakte het Feyenoord lastig. Via een kopbal van Bergström kon het een eerste speldenprikje uitdelen. De grootste kans voor Willem II in de eerste helft deed zich na twaalf minuten voor. Leeroy Owusu gaf vanaf de rechterkant een voorzet op maat op het hoofd van Kwasi Wriedt. Keeper Justin Bijlow pareerde de bal met een schitterende reflex tot corner.

Effectief Feyenoord

Kort daarna voorkwam Robbin Ruiter met een goede ingreep dat Guus Til de openingstreffer kon scoren. Die viel even later toch toen Linssen van een meter of twintig van het doel de bal laag in de rechterhoek schoot: 0-1. Halverwege de eerste helft kwam het effectief spelende Feyenoord zelfs op 0-2. Balverlies op de helft van Feyenoord leidde tot een counter waarbij Sinisterra de keeper van Willem II op het verkeerde been zette en simpel binnenschoot.

Wedstrijd gespeeld

Direct na rust profiteerde Til van balverlies van Ulrik Jenssen, de middenvelder schoof de bal beheerst in doel: 0-3. Tot overmaat van ramp moest Willem II vanaf de 58ste minuut met tien man verder. Bergström werd , na ingrijpen van de VAR, met een rode kaart vanwege gemeen spel op Sinisterra van het veld gestuurd. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Willem II was lam geslagen en Feyenoord spaarde de krachten met het oog op de Europese verplichtingen later deze week. In blessuretijd wist Naoufal Bannis op randje buitenspel toch nog te scoren, waarmee de eindstand op 0-4 werd bepaald.