Willem II verliest van effectief ADO: 0-3

Enrico van den Elshout
Toin Damen

Willem II heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag verloren. Een 0-3 overwinning van de bezoekers zorgde voor de vijfde thuisnederlaag dit seizoen.
In de eerste helft bracht voormalig Willem II speler Erik Falkenburg de openingstreffer voor de gasten op het scorebord. Na rust bouwden de Hagenezen de voorsprong via twee treffers van Lex Immers verder uit.

Trainer Adrie Koster voerde vanavond een drietal wijzigingen in zijn basiselftal door. Vanwege de schorsing van Freek Heerkens nam Jordens Peters zijn plaats in. Pol Llonch keerde daarentegen na zijn schorsing weer terug in het basiselftal. Fernando Lewis was weer van zijn blessure hersteld en mocht op de rechtsbackpositie starten. Atakan Akkaynak en Damil Dankerlui moesten hierdoor op de reservebank plaats nemen.

Achterstand
Het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam. De eerste de beste aanval was echter direct raak. Erik Falkenburg zette in de negende minuut zelf een aanval op via de rechterkant van het veld, ontving de bal van Sheraldo Becker op maat terug en schoot vanuit de draai de bal in het doel: 0-1. De Tricolores leken aangeslagen na deze tegentreffer, de bal werd in een veel te laag tempo rond gespeeld. De Hagenezen hadden de wedstrijd al voortijdig kunnen toen Becker de bal vanaf de achterlijn op de inlopende Abdenasser El Khayati speelde. De middenvelder schoot de bal echter een meter over het doel.

Vizier niet op scherp
Na een halfuur  hervond Willem II zich. Het aanvalstrio creëerde plots enkele kansen, maar het vizier van Fran Sol stond nog niet op scherp. Telkens verdween de bal naast of over het doel. Ook uit dode spelmomenten was de thuisclub niet succesvol, ook hier verdwenen de ballen aan de verkeerde kant van de paal. Hierdoor gingen de Tricolores met een 0-1 achterstand de rust in.

Tegentreffer uit het niets
Direct vanaf de aftrap was er een grote kans om de stand gelijk te trekken. Door goed keeperswerk voorkwam Robert Zwinkels dat Sol uit een steekbal kon scoren. Daarna slaagde Willem II er niet in om door te drukken, er was wel balbezit maar kansen ontstonden er niet. Uit het niets viel in de 61e minuut dan ook de tweede Haagse treffer. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot Lex Immers met een droge knal de bal in de linkerhoek: 0-2.

DomEen kwartier later scoorde Immers zijn tweede treffer van de avond. Uit een corner kopte hij de bal hard en bekeken in de rechterhoek tegen de touwen: 0-3. Daarna gebeurde er niets noemenswaardig meer in het Koning Willem II stadion. Na afloop sprak trainer Adrie Koster over een mindere avond. 'We krijgen te gemakkelijk de tegentreffers om de oren, dat moet anders.'