Willem II verliest uitwedstrijd in Almelo

Willem II verliest uitwedstrijd in Almelo

Willem II heeft de eerste uitwedstrijd van het seizoen verloren. In Almelo was Heracles met name na de rust te sterk: 3-1.

De Tricolores begonnen met een wijziging in de basisopstelling ten opzichte van het thuisduel tegen Vitesse. Kersvers Willem II’er Branco van den Boomen begon aan de aftrap in het Polman stadion. 

Willem II doet niet onder voor Heracles
De openingsfase had niet veel om het lijf. Willem II trachtte over de vleugels enkele aanvallen op te zetten, maar behalve een afstandsschot van Dico Koppers werd het doel van de Heraclieden niet onder vuur genomen. Dat gebeurde na ruim een kwartier voor de tweede maal. Thom Haye krulde een vrije trap richting de linkeronderhoek, maar doelman Castro bracht redding. Willem II deed in het eerste bedrijf niet onder voor Heracles, dat zichtbaar zoekende was naar de wijze waarop Willem II bestreden moest worden. 

Vrije trap Bel Hassani
Het was dan ook niet verrassend dat Heracles halverwege de eerste helft vanuit een doodspelmoment op voorsprong kwam. Een vrije trap van Iliass Bel Hassani werd door Kostas Lamprou gekeerd, maar volgens de arbitrage was de bal op dat moment de doellijn al gepasseerd: 1-0. In de 34ste minuut kreeg Brahim Darri (Heracles) de uitgelezen kans om de marge te verdubbelen. De middenvelder kreeg alle tijd om aan te leggen, maar het harde schot werd stijlvol door Lamprou gepareerd. 

Heracles loopt uit
Na de pauze kwamen beide formaties ongewijzigd uit de kleedkamer. De eerste kans volgde al na drie minuten. Thom Haye legde op de rand van het strafschopgebied aan, maar zijn vrije trap strandde in de muur. In het kwartier dat daarop volgde stichtte Heracles veel gevaar. Meerdere afstandsschoten van Darri en Bel Hassani werden door Lamprou gekeerd. Heracles bleef aandringen en dat resulteerde in de 59ste minuut in een doelpunt van Paul Gladon. De aanvaller werd op zijn wenken bediend en schoof de bal in de verre hoek: 2-0. Vier minuten later leek Heracles de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien toen Gladon zijn tweede doelpunt van de middag binnen gleed: 3-0.  

Eretreffer Falkenburg
Tien minuten voor tijd zorgde Erik Falkenburg met een lange boogbal over Castro voor de enige Tilburgse treffer: 3-1. Van de Looi bracht met Ogbeche, Schuurman en Calcan vers bloed binnen de lijnen, maar een late aansluitingstreffer bleef uit. Heracles had in de slotfase twee mogelijkheden om de score hoger op te tillen, maar Gladon miste verrassend tot tweemaal toe een strafschop.

Opstelling Willem II
Lamprou, Heerkens, Wuytens, Peters, Koppers, Ojo, Haye, Van den Boomen, Falkenburg, Sol, Andrade.

Laatste nieuws