Willem II verliest in tropisch Oisterwijk
Roger Rossmeisl
Toin Damen, Geert van Erven

Willem II vervolgt de oefencampagne met beide benen op de grond. Onder tropische omstandigheden verloren de Tilburgers met 1-2 van De Graafschap. De wedstrijd werd in vier kwarten van 30 minuten gespeeld waardoor de voltallige selectie aan spelen toe kwam. Daarmee werd de belangrijkste doelstelling van de dag gehaald.

De selectie van Willem II was vanuit het spelershotel De Rosep op de fiets naar de velden van het voormalige Taxandria gekomen. In sportpark De Gemullenhoeken trof Willlem II De Graafschap, een tegenstander waarmee de moeilijkheidsgraad in de oefencampagne weer wat werd opgeschroefd. De oefenwedstrijd vond zonder publiek plaats in een serene, bosrijke omgeving. Opvallendste verschijning tijdens de warming up aan Tilburgse kant was, terug van weg geweest, Kostas Lamprou. Hij moest aanvankelijk echter genoegen nemen met een plaats op de reservebank.

Weinig doelgevaar

Met Joshua Smits op doel en Jeremy Bokila als diepste aanspeelpunt was de eerste kans voor de Tricolores. In de vierde minuut werd Bokila diep gestuurd en kwam een op een met doelman Jurjus van De Graafschap. Zijn schot strandde echter op de vuisten van de Doetinchemse doelman.

Bokila
Nshimirimana

Daarna ging het spel redelijk gelijk op zonder dat dat aan een van beide kanten doelgevaar opleverde. In de 21e minuut kwam Siem de Jong plotseling vrij voor Smits kwam. De nieuwe nummer 10 van De Graafschap schoot echter naast.

Kansjes

Het tweede gedeelte van 30 minuten werd geopend met twee kleine kansjes voor Willem II. Rechtsbuiten Nick Doodeman kwam nét tekort om voorbij de ingevallen doelman Bakker te komen en Matthias Verreth schoot over. Even verderop in de wedstrijd moest Bakker een vrije trap van Leeroy Owusu tot corner tikken. De Graafschap stelde daar aanvankelijk niet meer tegenover dan een schot van spits Gravenberch in de handen van Smits. Aan de andere kant deed Bokila hetzelfde bij doelman Bakker, Het duurde 20 minuten voordat er écht sprake was van gevaar in het doelgebied van Smits. Een counter van de Superboeren werd door Siem de Jong over geschoten.

Nieuw

Het derde kwart begon met een volledig nieuw Willem II, inclusief de rentree van Lamprou. Die zag na tien minuten Rick Zuijderwijk uit een goede Tilburgse aanval overschieten. Kort daarna kon Lamprou echter niet verhinderen dat Ross McCausland, stagiair bij De Graafschap, aantekende voor de 0-1. Willem II drong meteen aan voor de gelijkmaker: Wesley Spieringhs schoot voorlangs en Jelte Pals schot werd geblokt waardoor de bal in het zijnet kwam. De daaruit volgende corner werd ingeschoten door het talent uit de onder 21, Amoros Nshimirimana: 1-1.

Kort daarop was het echter weer 1-2: De Graafschap-verdediger Jan Lammers kopte een vrije trap binnen achter de kansloze Lamprou. Met die stand zochten de spelers voor de derde keer verkoeling langs de lijn.

Vierde kwart

Het vierde kwart bracht kort na de aftrap een grote kans voor Pal. Oog in oog met de Graafschaps derde doelman, Ties Wieggers, schoot hij echter niet langs maar op diens benen. De Tilburgers drongen in het laatste kwartier van de wedstrijd nog wel aan en Hofland ging met drie verdedigers spelen, dat leverde echter geen kansen op. Tegen het einde van de 120 minuten werd Willem II nog bijna beloond door De Graafschap-verdediger Willemsen. Zijn kopbal dreigde over de lijn te rollen, maar hij slaagde er zelf nog in zijn eigen doel schoon te houden. Zo eindigde een tropische middag in Oisterwijk waarop aan beide kanten veel arbeid was verricht.