Willem II verliest oefenpot van Ajax

Toin Damen

Willem II heeft woensdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Ajax verloren. In Amsterdam werd het 6-1 voor de thuisploeg, die op De Toekomst met onder andere Klaas-Jan Huntelaar en Zakaria Labyad aantraden.

Door het uitvliegen van internationals en rust voor enkele basisspelers, kregen andere spelers de kans zich bij de technische staf in de kijker te spelen. In de 17-koppige selectie die dus bus naar Amsterdam was ingestapt zaten zeven jeugdspelers.

Kansen, maar geen goals
Ajax begon overtuigend aan de wedstrijd en legde de Tricolores in de openingsfase het vuur aan de schenen. Het offensief leidde tot kansen voor Huntelaar en Siem de Jong, maar een tegentreffer bleef doelman Georgios Strezos bespaard. Aan de andere kant knalde Elton Kabangu na twaalf minuten de bal tegen de paal en schoot Jonathan van der Pol van zo’n 25 meter in de handen van Bruno Varela.

Uitstel van executie
Na een kleine twintig minuten kwam Ajax toch op voorsprong. De Jong tikte na een hoekschop vanuit de rebound binnen (1-0) en Zakaria Labyad werkte de bal na een lage, harde voorzet tegen de touwen: 2-0. Kort voor de rust behoedde Strezos met een katachtige redding dat een van richting veranderde voorzet ook binnenviel.

Fatale slotfase
In de rust werden jeugdspelers Sam Spijkers en Van der Pol vervangen door Sander Emmen en Emmanuel van de Blaak. Ook Wesley Spieringhs en de onlangs aangetrokken Christos Voutsas vielen na de pauze in. Via een terecht gegeven strafschop (overtreding op Kabangu) schoot Paul Gladon na een klein uur de aansluitingstreffer binnen, maar de thuisploeg liep in het laatste kwart van de wedstrijd uit naar een forse overwinning. Door treffers van Hassane Bandé, invaller Damjan Dostanic en twee mooie volleys van De Jong werd het maar liefst 6-1.

De samenvatting, gemaakt door Ajax TV, is hier te zien.