Willem II verliest oefenduel van KV Mechelen

Willem II verliest oefenduel van KV Mechelen

Willem II heeft de besloten oefenwedstrijd tegen KV Mechelen verloren. In Mechelen gingen de Tricolores met 2-0 onderuit. 

In het AFAS-stadion van KV Mechelen, dat momenteel een metamorfose ondergaat, had Willem II in de beginfase het merendeel van het balbezit. De Tricolores hadden echter moeite om het aanvalstrio Andrade, Ogbeche en Abubakar de diepte in te sturen. De lange Belgische verdedigers beschikten over veel fysieke kracht en wonnen nagenoeg ieder luchtduel. Een van de weinige keren dat de thuisploeg door wist te stoten tot het Tilburgse strafschopgebied, bewaarde Ahmed El Messaoudi te weinig rust. De middenvelder zette zijn soloactie te ver door en strandde in een kluitje Willem II-spelers. 

Branderhorst voorkomt achterstand
Willem II werd halverwege het eerste bedrijf daadwerkelijk gevaarlijk. Andrade stuurde Ogbeche weg, maar diens harde knal belandde op de vuisten van doelman Colin Coosemans. Nadat Andrade de afvallende bal breed legde op Van den Boomen, schoot de middenvelder van afstand net naast. In de eerst volgende Belgische aanval kreeg spits Dalibor Veselinovic de grootste kans uit de wedstrijd tot dan toe. Van drie beter knikte de boomlange aanvaller op doel, maar met een katachtige reactie voorkwam Mattijs Branderhorst een tegendoelpunt. 

Toch voorsprong Mechelen
Doordat beide partijen moeite hadden lange tijd aan de bal te blijven, golfde het spel de gehele eerste helft op en neer. Na een halfuur spelen opende Mechelen toch de score. Christian Osaguona stond na een aanval over de linkerflank geheel vrij bij de tweede paal en mocht eenvoudig binnen knikken: 1-0. Kort voor het rustsignaal was Van den Boomen dichtbij de gelijkmaker, maar zijn bekeken afstandsschot belandde op de bovenkant van de lat. 

Weinig kansen na de rust
Trainer Erwin van de Looi paste in de rust twee wissels toe. Doelman Branderhorst werd vervangen door Nigel Bertrams en Koppers maakte plaats voor Derrick Tshimanga. De tweede helft had beduidend minder om het lijf dan het spel van voor de pauze. Althans, qua kansen dan. Pas in de 67e minuut was het Glenn Claes (KV Mechelen) die een schot loste. Zonder resultaat overigens. Toch verdubbelde de thuisploeg op de valreep de score. In de 85e minuut zette de jonge Reda Jaadi met een intikker de 2-0 op het scorebord.

Opstelling Willem II
Branderhorst, Kok, Heerkens, Wuytens, Koppers (45. Tshimanga), Van den Boomen (67. Ojo), Kali, Schuurman (67. Falkenburg), Andrade (67. Croux), Ogbeche (67. Sol), Abubakar.

 

Laatste nieuws