Willem II verliest oefenduel van Anderlecht

Willem II heeft donderdagmiddag in het eigen Koning Willem II stadion de vriendschappelijke wedstrijd tegen RSC Anderlecht met 0-2 verloren. Halverwege de eerste helft nam de Belgische recordkampioen door een rake kopbal van Pieter Gerkens de leiding. Kort voor het einde van de wedstrijd schoot Hotman El Kababri de 0-2 binnen.

Bij Willem II startten onder andere Jordens Peters en Dimitris Kolovos in de basis. Beide spelers maakten een goede indruk én speelden de volledige negentig minuten.

Eredivisie-ervaring

RSC Anderlecht, dat zonder haar internationals naar Tilburg was afgereisd, begon met voormalig sc Heerenveen-speler Sven Kums en oud-PSV’er Zakaria Bakkali in de basis. De meeste dreiging in de openingsfase kwam van de Belgen, die via Bakkali en Pieter Gerskens tot enkele ongevaarlijke speldenprikjes kwamen.

Poging Kolovos

Na een kwartier bracht Driess Saddiki, die knap weg draaide bij zijn directe tegenstander, spits Kolovos in stelling. De Griek kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied in zijn voeten, maar uit de draai belandde zijn poging tegen een Belgisch been.

Geen vuist

Kort daarna kwam Anderlecht op voorsprong. Na een hoekschop mocht Gerskens bij de eerste paal te eenvoudig binnen knikken: 0-1. Het lukte de Tricolores in het vervolg van de eerste helft niet om in het strafschopgebied een vuist te maken, waardoor het gevaar via met name Kolovos en Robin Lauwers tot de rand van de ‘16’ beperkt bleef.

Grote kans Croux

In het tweede bedrijf, met inmiddels Abdullah Bozkurt en Bartek Urbanski binnen de lijnen, veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld. Willem II had aanvallend gezien weliswaar meer in te brengen, maar moest lang wachten op een échte scoringskans. Die kwam er in de 75ste minuut. Jordy Croux kon in de as van het veld alleen op doelman Ilias Moutha-Sebtaoui af, maar zijn poging om de bal voorbij de doelman de stiften smoorde.

Door het hart

Vier minuten voor tijd gooiden de Brusselaren de wedstrijd in het slot. Na een combinatie door het hart van de Tilburgse verdediging schoot Hotman El Kababri de bal diagonaal achter Mattijs Branderhorst: 0-2.