Willem II verliest nipt van Mechelen

De oefenwedstrijd tegen het Belgische KV Mechelen is voor Willem II in een 0-1 nederlaag geëindigd. Achter gesloten deuren op het trainingsveld keek de thuisploeg al snel tegen een achterstand aan. De nederlaag was onnodig, maar had evengoed ook ruimer uit kunnen vallen.

 

De wedstrijd tegen Mechelen betekende een weerzien met Arjan Swinkels. De van Beerschot-Wilrijk overgekomen verdediger speelde in het verleden 172 wedstrijden voor Willem II. Op vertrouwde bodem legde de direct tot aanvoerder gebombardeerde routinier een foutloze partij op de mat. 

 

Vroege openingstreffer


Willem II startte met Atakan Akkaynak en James McGarry in de basis. Bartek Urbanski fungeerde als veredelde rechtsbuiten. Na de eerste speldenprikken opende Mechelen de score. Een vrije trap werd goed teruggekopt, waarna de inkomende Clement Tainmont vrij kon uithalen vanaf de rand van de zestien. Doelman Timon Wellenreuther was kansloos. 



Oude bekenden

Naast Swinkels liepen er bij Mechelen meer bekende gezichten rond. Trainer Dennis van Wijk moet het gedegradeerde Malinwa terugbrengen naar het hoogste niveau. In het verleden was hij ruim een jaar trainer van Willem II. Tom Caluwé speelde bijna 200 wedstrijden in Tilburgse dienst. Tegenwoordig vervult hij een adviseursrol in Mechelen. Ook Lucas Bijker, Nicklas Pedersen en Bram Castro waren ooit in Nederland actief. 

 

Castro ligt dwars

Vorig seizoen speelde Castro nog voor Heracles Almelo. De doelman voorkwam tot drie keer toe de gelijkmaker van Willem II. Eerst maakte hij een schotje van Daniel Crowley onschadelijk. Drie minunten later stond hij paraat bij een inzet van Thomas Meißner. Op slag van rust had hij ook een antwoord op een goed schot van Akkaynak.

 

Invallers laten zich zien

Met Pol Llonch en Damil Dankerlui kwam Willem II in de tweede helft scherp voor de dag. De beide invallers gaven direct hun visitekaartje af. De goed aangesneden voorzet was van Llonch en ook de goed voor zijn man opduikende Dankerlui deed alles goed. Toch wist de uitblinkende Castro andermaal een hand tegen de bal te krijgen. 

 

Paal

Vormgever Crowley had het lastig tegen de sterke controleur Yacouba Sylla. De Engelsman kwam maar één keer in schietpositie, maar Castro lag weer in de weg. Karim Coulibaly raakte nog de buitenkant van de paal. Zo bleef Mechelen moeizaam overeind in Tilburg. De Belgen hadden ruimer kunnen winnen als invaller William Togui iets zorgvuldiger was geweest in de afronding. Waar het Mechelen van Arjan Swinkels volgende week aan de competitie begint, heeft Adrie Koster een week langer om aan zijn elftal te sleutelen.  

 

Opstelling Willem II

Wellenreuther, Lewis (60. Saddiki, Heerkens (60. Ryan), Meißner, McGarry, Akkaynak (45. Llonch), Lieftink, Crowley, Urbanski (45. Dankerlui), Sol (60. Velikonja), Coulibaly (80. Bogaers).

Bericht delen