Willem II verliest in Groningen

Willem II verliest in Groningen

Willem II is de favoriete tegenstander van FC Groningen. Tegen geen enkele andere ploeg boekten de Groningers meer thuisoverwinningen. Daar kwam er vandaag weer een bij. Het spel van de Tricolores was eenvoudigweg niet goed genoeg om dat te voorkomen. Ahmed El Messaoudi tekende voor de enige treffer: 1-0.

Willem II kreeg vanaf de aftrap geen vat op het spel van de thuisploeg. De Groningers zetten vroeg fel druk waardoor de Willem II-spelers snel de bal verloren. Het was derhalve éénrichtingsverkeer naar het doel van Jorn Brondeel, die opvallend genoeg ook weer niet al te vaak handelend moest optreden.

Schadevrij
Dat kwam ook omdat de beste kansen van de Groningers naast zijn doel vlogen. In de achtste minuut verzuimde oud-Willem II’er Damil Dankerlui zijn voormalige ploeg pijn te doen door een inzet naast het doel te plaatsen en ook een schot van Patrick Joosten na dertien minuten spelen ging langs de voor Willem II goede kant van de paal. Het duurde een halfuur alvorens Willem II wat meer vat op het spel kreeg en wat vaker op de helft van de tegenstander te vinden was. Kansen leverden het echter niet op, laat staan een doelpunt. Daarvoor was het aanvalsspel van de Tricolores in de eerste 45 minuten te pover. Positief was dat de ploeg schadevrij de kleedkamer kon opzoeken. Ruststand: 0-0.

Zelfde spelbeeld
De tweede helft bracht weinig verandering in het spelbeeld. De vrije trap die Willem II in de 48e minuut mocht nemen net buiten het strafschopgebied belandde in de muur waarna het weer een hele poos duurde alvorens de Tricolores aanvallend gevaarlijk werden. Ook bij de thuisploeg liep het aanvankelijk wat stroever dan voor de pauze. Maar die fase was van korte duur. Na ruim een uur spelen zette Ahmed El Messaoudi zijn ploeg alsnog op voorsprong. Hij rondde een aanval over rechts succesvol af met een schot in de verre hoek. Diezelfde El Messaoudi had een kwartier voor tijd de wedstrijd ook definitief in het slot kunnen gooien, maar nu tikte Jorn Brondeel zijn inzet naast het doel.

Gelijkmaker
Willem II mocht daarom blijven hopen op de gelijkmaker die er ook bijna kwam. Met nog twaalf minuten op de klok speelde Vangelis Pavlidis zich in kansrijke positie. Hij gaf de bal hard voor waarna Paul Gladon bij de tweede paal een teenlengte te kort kwam om de bal achter Sergio Padt te tikken. Tijdens het bescheiden slotoffensief waarbij Mats Köhlert in de ploeg kwam voor Görkem Saglam, slaagde Willem II er niet meer in gevaarlijk te worden. Gabriel Gudmundsson en Mo El Hankouri waren dat aan de andere kant wel, maar brachten geen verandering meer in de stand.

Toin Damen

Laatste nieuws