Willem II verliest in extremis van FC Eindhoven

Willem II verliest in extremis van FC Eindhoven

In een tropisch Eindhoven is Willem II er niet in geslaagd om de eerste competitiezege te boeken. Na een matige eerste helft toonden de Tricolores veerkracht, maar diep in blessuretijd deelde FC Eindhoven de genadeklap uit: 2-1. Daniel Crowley tekende voor de Tilburgse treffer. 

In het knusse, maar matige gevulde Jan Louwers Stadion begonnen Willem II en FC Eindhoven aan de wedstrijd. Het lege uitvak maakte de ambiance er niet beter op. In de beginfase ging het gelijk op. De Tricolores hadden het meeste balbezit, maar de thuisploeg had verdedigend de zaken goed op orde. 

Dure misser
Na een klein kwartier kreeg Willem II toch een uitgelezen mogelijkheid om de status quo te doorbreken. Na een carambole op het middenveld kon Daniel Crowley alleen op het Eindhovense doel af. In plaats van af te leggen op Jizz Hornkamp ging de Brit voor eigen succes, maar hij slaagde er niet in om Nigel Bertrams te passeren.

www
Daniel Crowley gaat voor eigen succes, waar hij de bal wellicht breed had moeten leggen op Jizz Hornkamp.

Het bleek een dure misser, want FC Eindhoven sloeg halverwege de eerste helft wél toe. Na een matig weggewerkte voorzet viel de bal zomaar voor de voeten van Evan Rottier. Joshua Smits probeerde het naderende onheil af te wenden, maar met behulp van de paal werkte de kleine rechtsbuiten de bal binnen: 1-0. Een regelrechte toevalstreffer, maar daar maalde niemand om in het Eindhovense kamp.

De Leeuw debuteert
Met Jeremy Bokila en Jesse Bosch in de ploeg voor Jizz Hornkamp en Matthias Verreth kwam Willem II goed uit de kleedkamer. Freek Heerkens claimde een penalty toen hij in het strafschopgebied van de sokken werd gelopen, maar scheidsrechter Nagtegaal zag het anders. Crowley en Bosch probeerden het zonder succes van afstand.

wdawdd
Jesse Bosch viel verdienstelijk in, maar kon de nederlaag ook niet voorkomen. 

Op zoek naar de gelijkmaker moest Willem II de nodige ruimte weggegeven. Tot twee keer toe kon Eindhoven daar bijna van profiteren, maar Naoufal Bannis en Jasper Dahlhaus hadden het vizier niet op scherp staan. Zo bleef Willem II in leven en voerde het met de debuterende invaller Michael de Leeuw de druk verder op. 

Verdiende gelijkmaker
Het opportunisme betaalde zich snel uit. Bokila legde terug op Crowley die vrij kon opstomen naar de rand van de zestien. Waar hij eerder weinig gelukkig was met zijn doelpogingen, was het dit keer wel raak. De zwaar bevochten gelijkmaker viel via de lat binnen: 1-1.

wdawd

Met nog een kwartier op de klok wilde Willem II meer. Het was alle hens aan dek voor het moegestreden FC Eindhoven dat nauwelijks meer van de eigen helft kwam. Pol Llonch dacht zijn ploeg aan de drie punten te helpen, maar via de lat stuiterde zijn verwoestende uithaal via de lijn terug het veld in. Tot overmaat van ramp sloeg FC Eindhoven in de ultieme slotfase wel toe via invaller Pjotr Kestens, waardoor Willem II met lege handen huiswaarts keerde. 

wwddw
Michael de Leeuw baalt bij zijn debuut van de nederlaag. 

Geert van Erven, Toin Damen

Laatste nieuws