Willem II verliest diep in blessuretijd

Willem II is in de achtste wedstrijd van het seizoen tegen de tweede nederlaag aangelopen. De Tricolores repareerden nog wel een 2-0 achterstand in Almelo, maar diep in blessuretijd was het nota bene oud-Willem II'er Ismail Azzaoui die Heracles alsnog de volle winst bezorgde: 3-2.

Willem II had het in de eerste helft niet makkelijk. Kansen waren er voor beide ploegen, maar die van de thuisclub zorgden voor groter gevaar dan die van de Tilburgers. Zo waren er na zes minuten spelen al zes corners genomen, eerlijk verdeeld over beide teams. De grootste kans daaruit was voor Heracles maar Timon Wellenreuther redde op de doellijn. Even later kwam de Duitse doelman van Willem II ook in een een-op-een duel met Delano Burgzorg als winnaar uit de bus.

Strafschop

Nog binnen het kwartier liet ook Willem II een grote kans onbenut. Een inzet van Kwasi Wriedt werd door Janis Blaswich gestopt. De thuisclub drong herhaaldelijk aan, maar Willem II, dat Derrick Köhn al na 15 minuten geblesseerd naar de kant zag gaan, hield stand. Ook toen vijf minuten voor rust de bal door Ulrik Jenssen uit het strafschopgebied werd gewerkt, leek er weinig aan de hand. Toch wees scheidsrechter Rob Dieperink gedecideerd naar de strafschopstip. Rai Vloet schoot vanaf elf meter onberispelijk raak. Wellenreuther ging nog wel naar de goede hoek, maar was kansloos: 1-0.

Score verdubbeld

Direct na rust kreeg de thuisploeg al snel de gelegenheid om de voorsprong verder uit te bouwen. Vloet raakte echter de paal. De rebound die makkelijk te verzilveren leek, ging naast. Willem II kwam in die fase niet verder dan een inzet van Leeroy Owusu in de korte hoek van het doel. Balverlies in de middencirkel leidde de tweede Almelose treffer in. Net als in de eerste helft mocht ook nu Burgzorg alleen op Wellenreuther af. Ditmaal omspeelde hij de doelman en rondde vakkundig af: 2-0.

Azzaoui velt vonnis

Met nog zo’n 12 minuten op de klok en de extra speeltijd in het verschiet, leek Willem II geen genoegen te willen nemen met een gelijkspel. Grote kansen kreeg het niet, maar met de onverzettelijkheid die de ploeg de laatste weken aan de dag legt, leken de Tricolores toch zeker een punt aan de wedstrijd over te houden. De teleurstelling was daarom groot toen Azzouzi ver in blessuretijd Heracles alsnog aan de overwinning hielp.