Willem II verliest derby in vijf minuten
Guido Holman
Toin Damen / Geert van Erven

Willem II heeft de derby tegen NAC Breda in vijf minuten na de rust verloren. Jeremy Bokila schoot de thuisclub in de negende minuut vanaf elf meter op voorsprong. Ruben Ligeon en Jarchinio Antonia zorgden tussen de 47e en 52e minuut dat de overwinning mee ging naar Breda.

Willem II begon de wedstrijd zoals bekend in een 5-3-2-opstelling met Jeremy Bokila en Elton Kabangu voorop en in de rug gesteund door Jesse Bosch, Ringo Meerveld en Max Svensson. Matthias Verreth speelde achterin tussen de beide centrumverdedigers Erik Schouten en Wessel Dammers.

Strafschop

Het eerste kwartier ging de wedstrijd op en neer met kleine kansjes voor beide partijen. Het spitsenduo van Willem II legde veel energie in de wedstrijd, wat er mede toe leidde dat NAC-verdediger Luc Marijnissen onhandig hands maakte. Bokila schoot Willem II vanaf elf meter onberispelijk op voorsprong: 1-0.

wilnac

Vrije trap

Vlak voor rust had het zomaar gelijk kunnen staan. NAC kreeg een vrije trap op de rand van het strafschopgebied na een overtreding van Svensson, die hiervoor een terechte gele kaart kreeg. Na een knal van Odysseus Velanas kwam de bal via de muur bij Jarchinio Antonia terecht, die in de rebound via de voet van Willem II-verdediger Leeroy Owusu de binnenkant van de paal trof.

Gelijkmaker

Twee minuten na rust viel de gelijkmaker als nog. Uit een mooie voorzet kopte Ruben Ligeon bij de tweede paal de bal over Kostas Lamprou in de verre hoek: 1-1. Vijf minuten later was het weer raak na een verkeerde terugspeelbal van Wessel Dammers op Mattias Verreth kreeg Antonia de bal voor zijn voeten om de gasten op voorsprong te schieten: 1-2

Wissels

Het laatste halfuur had bij wijze van spreken ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. NAC Breda hoefde niet meer en wisselde verdedigend, Willem II was niet in staat om een vuist te maken. Ook invallers Michael de Leeuw, Thibaut Lesquoy, Daniel Crowley en Jizz Hornkamp waren niet in staat om de wedstrijd nog om te draaien. Er kwam nog een kans op de gelijkmaker. Uit een voorzet van Lesquoy kopte Hornkamp goed in, maar Kortsmit redde de overwinning voor NAC Breda.