Willem II vergeet te winnen tegen AZ

Willem II begint zich te ontpoppen als angstgegner van AZ. Dit maal eindigde de wedstrijd in het Koning Willem II stadion in een 1-1 gelijkspel. In een wedstrijd met twee gezichten was AZ in de eerste helft en Willem II in de tweede helft de betere partij. Vlak voor tijd miste Vangelis Pavlidis een uitgelezen mogelijkheid om Willem II vanaf de stip voorbij AZ te schieten.

Willem II-trainer Adrie Koster stuurde dezelfde elf spelers het veld in als vorige week, toen de ploeg met 2-0 het onderspit delfde in Utrecht. Ook AZ-trainer Arne Slot zag geen reden om aan zijn basiself te sleutelen. Vorig seizoen verloren de Alkmaarders beide competitieduels en de halve finale van de KNVB beker na strafschoppen van de Tricolores.

Strafschop

Na een gelijk opgaand eerste kwartier, kwam Willem II twee keer goed weg. Eerst was het Myron Boadu die in buitenspelpositie op doelman Timon Wellenreuther stuitte, later was het Dani de Wit die de bal naast het Tilburgse doel schoof. Even later raakte Driess Saddiki met een sliding Boadu en wees scheidsrechter Dennis Higler naar de stip. Doelman Timon Wellenreuther was kansloos bij de door Teun Koopmeiners onberispelijk ingeschoten penalty: 0-1. AZ was de betere ploeg en kreeg door Calvin Stengs en De Wit uitstekende kansen op een tweede treffer. Toch was het Willem II dat uit het niets op 1-1 kwam. Marios Vrousai verlengde een uittrap van doelman Wellenreuther en de Duitser Mats Köhlert kon vrij doorlopen en scoren.

Mike Trésor

In de tweede helft wisselde het spelbeeld. Vrousai bleef in de kleedkamer achter. Zijn vervanger Mike Trésor Ndayishimiye bracht veel dynamiek in het Tilburgse aanvalsspel. Het was dezelfde speler die na een uurtje spelen een vrije trap tegen de onderkant van de lat knalde. AZ wankelde maar Pavlidis, Nunnely en Ndayishimiye vergaten bij diverse aanvallen de trekker over te halen. De Alkmaarders bleven tussendoor wel dreigend, maar kwamen niet meer tot doelrijpe doelkansen.

Slotfase

Vijf minuten voor tijd ging de bal voor Willem II op de stip na een overtreding van Owen Wijndal op Pavlidis. De Griekse spits schoot het buitenkansje de tribune in. In blessuretijd kreeg AZ spits Boadu bij een opstootje in het Tilburgse strafschopgebied nog zijn tweede gele kaart. Maar ook met elf tegen tien, veranderde er niets meer aan de eindstand. Beide trainers waren achteraf tevreden met het gelijke spel, maar vonden wel dat ze de overwinning hadden later liggen. Door dit resultaat staat Willem II tiende op de ranglijst met evenveel punten als de nummer acht SC Heerenveen en op twee punten van nummer vijf Sparta Rotterdam.