Willem II trotse eerste koploper

Willem II trotse eerste koploper

Willem II is de trotse eerste koploper van de nieuwe voetbalcompetitie. Een fraaie ‘bijvangst’ als gevolg van de 1-3 winst in de openingswedstrijd van het seizoen tegen PEC Zwolle. Die koppositie heeft het wellicht maar één dag in handen, de drie punten tellen nog een heel seizoen. Vangelis Pavlidis scoorde tweemaal voor de Tricolores.
 
Willem II mocht het Eredivisieseizoen 2019/2020 openen met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Alle drie de zomeraanwinsten (Sebastian Holmén, Mats Köhlert en Ché Nunnely) kregen van trainer Adrie Koster een plaats in de basisopstelling. Damil Dankerlui ontbrak vanwege een schorsing, een erfenis nog uit de vorige jaargang. 
 
Vleugels
Het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd kwam op naam van Iliass Bel Hassani die het doel van Willem II onder vuur nam. Nunnely was na een goede individuele actie aan de andere kant dichtbij een treffer, maar zijn inzet verdween in het zijnet. De van Ajax overgekomen rechtervleugelaanvaller werd, net als zijn Duitse collega Köhlert op links, veelvuldig in het aanvalsspel betrokken. Met hun snelheid en drang naar voren zorgden zij regelmatig voor gevaar. In de punt van de aanval had Pavlidis aanvankelijk de pech dat de bal een paar keer niet lekker voor zijn voeten kwam en vond hij bij een schot op goal doelman Xavier Mous op zijn pad. Ook bij een scrimmage voor het Zwolse doel kwamen Pol Llonch, Marios Vrousai en Pavlidis niet tot de openingstreffer.

Vervolg onder video


In balans
Het toonde wel aan dat Willem II gaandeweg  de betere kansen kreeg. Nunnely was andermaal, nu op aangeven van Köhlert dichtbij een doelpunt, maar zijn volley ging naast. Het was daarom zuur dat vijf minuten voor rust bij een verloren duel op de rand van het strafschopgebied Lennart Thy de bal eenvoudig in het doel kon schuiven dat door Timon Wellenreuther was verlaten: 1-0. Lang duurde de Zwolse feestvreugde niet want amper een minuut later pikte Pavlidis de bal na een belabberde terugspeelbal op, bracht zichzelf in stelling en schoot onberispelijk raak: 1-1. Met wat geluk had Willem II in de extra tijd van de eerste helft nog een voorsprong kunnen nemen. Nu moest het daar een kwartier op wachten.
 
Prima hervatting
De tweede helft was amper twee minuten oud toen Vrousai een vrije trap in het strafschopgebied pompte richting het hoofd van Holmén. De Zweed kreeg echter geen treffer op zijn naam bij zijn officiële debuut. Het was Zwolle-speler Clint Leemans die zijn eigen doelman passeerde: 1-2. Logischerwijs ging de thuisploeg nu naarstig op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg van John Stegeman drong wel aan maar werd zelden echt gevaarlijk. De Willem II-verdediging weerde zich kranig maar de Tilburgse aanvallers waren in die fase minder dominant van voor rust. Dat veranderde in het laatste deel van de wedstrijd. Nadat uitblinker Nunnely in de 72e minuut de bal laag voorgaf en Pavlidis met zijn tweede treffer de stand op 1-3 bracht, was Willem II weer heer en meester en speelde het eenvoudig de wedstrijd uit.
 
Geen wissels
De solide partij die Willem II in Zwolle op de mat legde, bevestigde het goede voorgevoel van trainer Koster, die in aanloop naar de seizoenstart aangaf dat Willem II over een prima, weliswaar nog smalle, basis beschikt. Koster: ‘Uiteraard ben je na zes weken voorbereiding ook benieuwd hoe alles uitpakt in competitieverband. Die spanning zag ik ook wel een beetje in het veld. We komen ongelukkig op achterstand maar trekken dat gelukkig ook direct recht.’ Wissels waren mede vanwege het positieve wedstrijdverloop derhalve niet nodig en dus eindigde Willem II de wedstrijd met dezelfde elf spelers die ook aan de aftrap stonden. Wanneer de Tricolores de komende weken de selectie verder kunnen versterken, beschikt Koster over een groep die ook dit seizoen wederom een fraaie prestatie kan neerzetten.

Fotografie © Geert van Erven

Laatste nieuws