Willem II treft onvoorspelbaar FC Groningen

Willem II treft onvoorspelbaar FC Groningen

Na drie weekenden zonder winst is het tijd dat de Tricolores weer drie punten pakken. Vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen FC Groningen op het programma. Eerder dit seizoen werd het in Groningen 2-0 voor de thuisploeg. Willem II is gebrand om deze keer in eigen huis wel de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Weinig doelpunten
De nummer acht van de Eredivisie krijgt weinig doelpunten tegen: keeper Sergio Padt hoefde maar 22 keer de bal uit het net te vissen. Maar scoren doen de Groningers ook niet veel: slechts 26 maal werd het doel gevonden. Spits Kaj Sierhuis, die de Tricolores met twee goals de das omdeed, vertrok in de winter naar Stade Reims. De centrumspits, die sinds 2019 gehuurd werd van Ajax, was dit seizoen goed voor zes goals. Toch hebben de Groningers met middenvelder Ramon Lundqvist een sterke kracht richting het doel. De Zweed scoorde dit seizoen al vijfmaal, waarvan drie keer na de winterstop. 

Afwisselende resultaten
De afgelopen speelronden presteert het elftal van Danny Buijs wisselvallig. Zaterdag nam VVV Venlo nog drie punten mee uit Groningen (0-1), maar vier ronden daarvoor werd in het Hoge Noorden kampioen Ajax nog met 2-1 verslagen. Zo is het dus moeilijk in te schatten wat Willem II vrijdagavond van de tegenstander kan verwachten.

Thuis vaak winst
In eigen huis doet Willem II het goed tegen FC Groningen. De Tricolores wonnen in Tilburg van geen enkele club zo vaak als van FC Groningen. Maar liefst achttien keer hield Willem II de punten in eigen huis, maar van de laatste zes thuiswedstrijden wonnen de Tilburgers er slechts één. Dat was in 2016, toen in het Koning Willem II stadion met 2-1 werd gewonnen door doelpunten van Thom Haye en Bartholomew Ogbeche. 

Bartholomew Ogbeche en Thom Haye brachten Willem II in 2016 de thuiszege (2-1).

Geert van Erven

Laatste nieuws