Willem II treft bekerfinalist in midweekse ronde

Willem II treft bekerfinalist in midweekse ronde

In een doordeweekse speelronde is nummer vier Feyenoord woensdagavond de tegenstander in het Koning Willem II Stadion. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst is in competitieverband nagenoeg uitgespeeld en staat komende zondag in de bekerfinale tegenover AZ.

Feyenoord en Willem II scoorden gezamenlijk dertig maal in de afgelopen vijf speelronden. Als die lijn woensdagavond doorgetrokken wordt in Tilburg, kan het wel eens doelpunten gaan regenen. De Tilburgse doelpuntenproductie komt de laatste weken voornamelijk op het conto van Fran Sol en Ben Rienstra. Bij Feyenoord zijn maar liefst negen verschillende spelers verantwoordelijk voor de laatste zeventien doelpunten. 

Blikvangers
De man bij Feyenoord waarover sinds zijn terugkeer onophoudelijk gesproken wordt, is Robin van Persie. De all-time topscoorder van het Nederlands Elftal maakte sinds zijn rentree in De Kuip in januari, vijf doelpunten in de Eredivisie. Ook Feyenoords aanvoerder Karim El Ahmadi drukt zijn stempel op het spel. Hij is aan Rotterdamse zijde de speler met de meeste balcontacten en succesvolle passes. De Marokkaan gaat met zijn land deze zomer naar Rusland om het WK te spelen.  

Keuzes 
De vraag is welke namen Van Bronckhorst woensdagavond het veld instuurt.  Zijn ploeg speelt zondag de bekerfinale. Gaat ‘Gio’ de bankzitters een kans geven of treedt Feyenoord in de sterkst mogelijk opstelling aan?

Historie
In 2008 wonnen de Tricolores tweemaal in Tilburg van Feyenoord. In april dat jaar won Willem II in een uitverkocht stadion met 3-1. In de eerste helft was de wedstrijd door treffers van Frank Demouge (2x) en Saïd Boutahar al beslist. André Bahia bepaalde de eindstand op 3-1.

Kaartverkoop
Wil jij naar deze wedstrijd toe? Kaarten zijn online te bestellen via www.besteljekaartje.nl tot woensdag 18 april 20.45 uur. De kaartverkoop bij de receptie loopt t/m woensdag 18 april, elke werkdag van 09.00 tot 17.00 uur. De stadionkassa’s zijn van 19.15 tot de aftrap geopend. 

Maximaal één kaart
Geregistreerde Willem II supporters kunnen maximaal 1 kaart bestellen. Registreren gebeurt automatisch na het aanmaken van een account op www.besteljekaartje.nl of bij de receptie van het Koning Willem II stadion.

 

Laatste nieuws