Willem II superieur aan NAC Breda
Auteur
Guido Holman
Geert van Erven

Willem II heeft zondagmiddag in een uitverkocht Koning Willem II stadion geen kind gehad aan NAC Breda. Door de eerste doelpunten in Tilburgse dienst van Pol Llonch en Marios Vrousai, eindigde de wedstrijd in een verdiende 2-0 overwinning voor de Tilburgers. De meestvoorkomende uitslag in de Brabantse derby.

Door de verkoop van Fran Sol aan Dynamo Kiev en de absentie van Donis Avdijaj kreeg Kristófer Kristinsson in de spits het vertrouwen van trainer Adrie Koster. De van Feyenoord gehuurde Renato Tapia vormde het middenveld samen met Daniel Crowley en Pol Llonch. De thuisclub draaide vanaf het begin de gasten de duimschroeven aan zonder tot grote kansen te komen. Het was veel agressiever, liet meer duelkracht zien en veroverde bijna iedere tweede bal. De eerste grote kans was voor Aras Özbiliz, die met een bekeken balletje doelman Benjamin van Leer bijna verraste. Halverwege de eerste helft was het toch raak toen de Spanjaard Pol Llonch een afgeslagen corner schitterend op zijn slof nam en achter de Bredase doelman volleerde: 1-0. Dat beeld veranderde het resterende gedeelte van de eerste helft niet meer.

Nieuwe spits

De nieuwe Griekse spits Vangelis Pavlidis maakte in de tweede helft zijn debuut voor Willem II. Kristinsson bleef in de kleedkamer achter. De Tilburgers leunden enigszins achterover en lieten de gasten uit Breda het spel maken. NAC probeerde het wel, maar kwam over de gehele wedstrijd tot geen een écht uitgespeelde kans. Ook Willem II wist in het tweede bedrijf aanvallend niet te overtuigen.

Grieks duo

Een kwartier voor tijd mocht ook de andere Griekse aanwinst, Marios Vrousai, zijn debuut maken. Vurnon Anita verving in de middenlinie de uitblinkende Tapia, die last had van zijn been. Door de aanvallende wissels van de gasten kwam er steeds meer ruimte voor de aanvallers van Willem II. Zeker nadat Mounir El Allouchi te laat was met zijn tackle en scheidsrechter Björn Kuipers hem met rood naar de kleedkamer stuurde. Even voor tijd beslisten beide Grieken de wedstrijd. Pavlidis kopte de bal door op Vrousai die binnendoor passeerde en de bal achter Benjamin van Leer in de lange hoek schoof: 2-0.

Mooie overwinning

Beide trainers spraken na afloop over een terechte overwinning voor Willem II. De tweede overwinning in eigen stadion en weer in een lunchduel. Op 26 augustus was het Heracles Almelo die rond lunchtijd in Tilburg met 5-0 het nakijken had. Door dit resultaat kan Willem II weer naar boven kijken. Zondag staat de uitwedstrijd tegen FC Utrecht in stadion Galgenwaard op het programma. Een week later komt FC Groningen naar Tilburg. Maar eerst wacht woensdag aanstaande de bekerontmoeting met FC Twente in Enschede om een plaats in de halve finale van de TOTO KNVB-beker!