Willem II start zoektocht naar eSports-team

Willem II start zoektocht naar eSports-team

Willem II is, in samenwerking met eSports-partners Pro Players en MediaMarkt Tilburg, voor onder andere het eDivisie seizoen 2018 – 2019 op zoek naar twee nieuwe eSporters. Deze eSporters gaan Willem II vertegenwoordigen in de eDivisie en op diverse (eSports-)evenementen. De wegen van Willem II en Daniel Kuipers, die tot op heden namens de club actief was als eSporter, zijn na afgelopen seizoen gescheiden.  

Waar moet je als toekomstige eSporter aan voldoen?
Als eSporter van Willem II dien je affiniteit te hebben met FIFA en voetbal en in het bijzonder met Willem II. Daarnaast moet je goed overweg kunnen met FIFA Ultimate Team (FUT) op zowel de Xbox One als de PlayStation 4.

Profiel eSporter
- Minimaal 18 jaar
- Beschikbaar voor alle activiteiten van de eDivisie
- Beschikbaar rond thuiswedstrijden (en incidenteel uitwedstrijden) en evenementen van Willem II
- Affiniteit met social media en in staat zijn enthousiasmerende content te maken via bijv. vlogs
- Initiatief tonen om in zichzelf en in Willem II-eSports te investeren
- Bereid om elke week Weekend League te spelen

Eerste fysieke kwalificatie bij Media Markt Tilburg 
Op 18 augustus, aanstaande zaterdag, zal het eerste offline kwalificatie toernooi worden georganiseerd bij Media Markt Tilburg, waarbij de top vier zich automatisch kwalificeert voor het finale toernooi dat op zaterdag 15 september in het Koning Willem II stadion plaatsvindt. Inschrijven voor het toernooi bij Media Markt Tilburg kan hier

UPDATE: het toernooi van aanstaande zaterdag bij Media Markt Tilburg (12.00 - 17.00 uur) is volledig uitverkocht. Alle deelnemers hebben per e-mail een bevestiging ontvangen. Ben je ingeschreven en heb je deze e-mail niet ontvangen? Neem dan contact op met ProPlayers via info@proplayers.nl 

Online zoektocht
Pro Players en Willem II organiseren tussen 21 augustus en 2 september vijf online kwalificatietoernooien voor Willem II-supporters die interesse hebben in het eSporter-schap. Aan elk online kwalificatietoernooi kunnen maximaal 128 deelnemers meespelen. Daarvan kwalificeren de vier halve finalisten zich ook rechtstreeks voor het finaletoernooi. De online toernooien worden georganiseerd via het online gaming platform van Pro Players.

Online kwalificatietoernooi  Datum / Tijd
1 21 augustus, 19.30 uur
2 25 augustus, 19.30 uur
3 27 augustus, 19.30 uur
4 30 augustus, 19.30 uur
5 2 september, 19.30 uur

Wil je je meteen inschrijven voor een online kwalificatietoernooi? Klik dan hier

Finaletoernooi 
Op 15 september vindt van 09.00 tot ca. 16.00 uur in het Koning Willem II stadion het finaletoernooi plaats. Twee van de best presenterende deelnemers zullen uiteindelijk ‘Team Willem II eSports’ vormen. Toernooiwinst is overigens géén garantie voor het eSporter-schap. Wel wordt op basis van prestaties een select gezelschap uitgenodigd voor een gesprek.

Schrijf je snel in en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe eSporter! 

Laatste nieuws