Willem II start project Football Memories

Willem II start project Football Memories

Vandaag, dinsdag 27 november, start het nieuwe project Willem II Football Memories in het Koning Willem II stadion. Veertien ouderen nemen deel aan een pilot waarin ze herinneringen ophalen aan de rijke geschiedenis van Willem II. 

Football Memories, dat in het Verenigd Koninkrijk al jaren succesvol is in de strijd tegen eenzaamheid en (beginnende) dementie, heeft als doel om het geheugen te prikkelen . Deelnemers nemen plaats aan tafels waarop foto's, boeken, vaantjes, programmaboekjes en andere memorabilia uitgestald liggen. Samen met vrijwilligers die de sessies begeleiden, halen de deelnemers herinneringen op aan spelers, wedstrijden en sportieve hoogtepunten van Willem II. Een sessie duurt 90 minuten met een pauze van een kwartier. 

Willem II is de eerste club in Nederland die met Football Memories begint. Het project, onder de vlag van Stichting Willem II Betrokken, start met zes pilotsessies. Na de pilot volgt een evaluatie om te kijken hoe het project verder vormgegeven kan worden. De deelnemers variëren in leeftijd van 69 tot en met 84 jaar. Het is de bedoeling dat Football Memories na de pilot uitgroeit tot een vast programma van Willem II Betrokken. 

Willem II Football Memories is tot stand gekomen in samenwerking met De Wever, Thebe, ContourdeTwern, ETZ, Met je hart Tilburg, Convivio, Het Laar, Tilburg University en Oude Glorie Willem II. Dit met ondersteuning van Eredivisie CV en Ladies' Circle Tilburg.

awdaw
 

Laatste nieuws