Willem II start in Heerenveen

Willem II start in Heerenveen

Na zes maanden zonder Eredivisievoetbal wordt eindelijk weer afgetrapt op het hoogste niveau van Nederland. Willem II wil graag de goede resultaten van vorig seizoen minstens evenaren, te beginnen met een goede start in de eerste wedstrijd van het seizoen. 

Doordat FC Utrecht - AZ is uitgesteld, klinkt het eerste fluitsignaal van dit seizoen in het Abe Lenstra-stadion. Vorig jaar speelde Willem II ook de seizoensopening en wisten de Tricolores met 3-1 te winnen in Zwolle. Naast een eigen doelpunt van PEC Zwolle, scoorde clubtopscoorder Vangelis Pavlidis tweemaal. 

Nieuwe namen
SC Heerenveen moet het dit seizoen stellen zonder uitblinker Chidera Ejuke. De Nigeriaan vertrok onlangs naar CSKA Moskou en was vorig seizoen goed voor tien doelpunten.  Als nieuwe goalgetter is Henk Veerman teruggehaald naar Friesland. Veerman kwam eerder tot 108 officiële duels voor SC Heerenveen en scoorde hierin 21 keer. Donderdag heeft de ploeg zich nog versterkt met Pawel Bochniewicz en Oliver Batista Meier.

Ejuke (l) heeft SC Heerenveen verlaten, Veerman (r) is teruggekeerd

Voorbereiding
Het scorend vermogen lijkt bij de ploeg van trainer Johnny Jansen een probleem. In de zes verloren vriendschappelijke wedstrijden kwamen zij slechts drie keer tot scoren en moesten vijftien tegengoals worden geïncasseerd. Zo werd onder andere in uitwedstrijden verloren van eerste divisionisten NAC Breda (1-0) en De Graafschap (5-1). 
Willem II kende daarentegen een sterkere voorbereiding. In de vier oefenduels werd eenmaal gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. 

Onderling resultaat
Vorig seizoen troffen de clubs elkaar twee keer in het Hoge Noorden. In de competitie wist Willem II een knappe overwinning te halen (1-2). De tweede ontmoeting was in de achtste finale van het TOTO KNVB-bekertoernooi, waarin ongelukkig na strafschoppen werd verloren. Het duel in Tilburg was de eerste wedstrijd die na de corona-uitbraak werd afgelast.


Europees in actie
Naast drie punten die vanavond op het spel staan kan, met het oog op de Europese uitwedstrijd, ook vertrouwen worden getankt. Staat Willem II evenals vorig seizoen na de openingswedstrijd bovenaan? 

SC Heerenveen – Willem II begint om 18.45 uur. De wedstrijd is live te zien op FOX Sports 1.  

Geert van Erven

Laatste nieuws