Willem II speelt gelijk tegen FC Twente: 2-2

Willem II heeft op bezoek bij FC Twente met 2-2 gelijkgespeeld. De Tricolores kwamen via Kostas Tsimikas en Fran Sol tweemaal op voorsprong in Enschede, maar de thuisploeg wist zich even vaak terug te knokken via treffers van Thomas Lam en Peet Bijen: 2-2.

Goede beginfase

Met dezelfde tien veldspelers die vorige week koploper PSV met 5-0 klopten, verscheen Willem II aan de aftrap in Enschede. Trainer Reinier Robbemond moest zijn elftal noodgedwongen op een positie wijzigen: door de blessure van Mattijs Branderhorst verdedigde Timon Wellenreuther het doel. De duizend uit Tilburg meegereisde supporters zagen hoe de Tricolores prima uit de startblokken schoten. Al in de tweede minuut kreeg Rienstra een goede kans op de openingstreffer, maar in vrije positie schoot hij de bal voorlangs het doel van keeper Drommel. In minuut veertien was Willem II effectiever. Na een goede actie van Rienstra op rechts belandde de bal bij Thom Haye. Keeper Drommel wist zijn inzet en de rebound van Sol knap te pareren, maar was kansloos op het schot van Tsimikas, die de bal de buitenkant van zijn schoen in de verre hoek krulde: 0-1.

Tekst gaat verder onder video

Op slag van rust

De nummer zeventien wilde voor eigen publiek graag aantrekkelijk voetbal laten zien, maar de ploeg van Gertjan Verbeek stuitte steeds op de keurig verdedigende Tricolores. FC Twente slaagde er nauwelijks in om gevaar te stichtten voor het Tilburgse doel, maar kwam vanuit het niets toch langszij. In de 43ste minuut kopte Peet Bijen een voorzet knap achter Wellenreuther. Zo was de ruststand in Enschede 1-1.

Vermakelijke tweede helft

Na de rust golfde het spel veel op en neer. Beide ploegen creëerden de nodige scoringskansen, waardoor de tweede helft spannend en vermakelijk was. Zo was Tsimikas tien minuten na de rust dichtbij zijn tweede treffer en namens de thuisploeg miste Adam Maher een grote kans. In de 70ste minuut kwam Willem II wederom op voorsprong. Na een fraaie voorzet van Tsimikas kwam de bal uiteindeijk bij Sol terecht, die schitterend wegdraaide bij twee verdedigers en zijn veertiende van het seizoen binnenschoot: 1-2. Helaas kon de voorsprong niet in stand gehouden worden. In de slotfase viel de bal na een scrimmage voor de voeten van Peet Bijen, die van dichtbij raak schoot: 2-2.

Gemengde gevoelens

Willem II-trainer Reinier Robbemond was na afloop deels tevreden. ‘Ik heb genoten van de ploeg, die aanvallend voetbal heeft gespeeld en hard werkte. Het is erg zuur dat we dan toch zo laat nog een tegentreffer krijgen.’