Willem II sluit competitie af in Den Haag

Willem II sluit competitie af in Den Haag

Willem II neemt het woensdagavond in de laatste competitieronde in het Cars Jeans Stadion op tegen ADO Den Haag. Beide ploegen ontlopen elkaar op de ranglijst slechts twee punten. Voor beide clubs geldt: bij winst is er nog een mogelijkheid om de play-offs voor Europees voetbal te halen; bij verlies dreigt een eindklassering in het rechter rijtje.
 
ADO Den Haag staat op dit moment tiende, één plek onder Willem II. De Hagenezen zijn bezig aan een sterke afsluiting van het seizoen. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier gewonnen. Slechts in Eindhoven morste de ploeg van Alfons Groenendijk punten (3-1).

Statistieken
De statistieken van ADO Den Haag tegen Willem II zijn in het voordeel van de Hagenezen. Ze wonnen de laatste zes onderlinge duels van de Tricolores. De laatste zege van Willem II in de hofstad dateert uit 2008. Daarmee kan ADO Den Haag met recht een 'angstgegner' genoemd worden. Tegen geen enkele andere ploeg heeft Willem II momenteel een langere reeks met verloren wedstrijden. In het Koning Willem II stadion waren de Hagenezen de Tilburgers dit seizoen met 0-3 de baas. Oud Willem II-er Erik Falkenburg scoorde een van de Haagse doelpunten. De andere goals kwamen op naam van Lex Immers.

Uitverkocht uitvak
Tijd dus voor de Tilburgers om daar verandering in aan te brengen. Nog één keer alles uit de kast. Voor een goed resultaat, voor een mogelijke plek in de play-offs en voor de supporters! De Tricolores spelen de laatste wedstrijd van dit seizoen wederom voor een uitverkocht uitvak. Daarmee komt de teller qua volle uitvakken voor het seizoen 2018-2019 op twaalf (!) te staan. 

Alleen online
ADO Den Haag - Willem II staat onder leiding van scheidsrechter Richard Martens en Erwin Blank is de VAR. Het duel is live te volgen op FOX Sports 12, dat alleen online te bekijken is. Meer informatie daarover vind je via de website van FOX Sports

 

Laatste nieuws