Willem II sluit 2018 met overwinning af
Enrico van den Elshout

Willem II sluit het kalenderjaar 2018 af met een overwinning. Emmen werd in eigen huis met 0-2 verslagen. De doelpunten werden keurig over beide helften verdeeld. Kort voor rust scoorde Aras Özbiliz de openingstreffer, na rust bepaalde de kersverse vader Fran Sol de eindstand.

Vanwege een disciplinaire schorsing ontbraken Timon Wellenreuther, Thomas Meißner, Atakan Akkaynak en Donis Avdijaj in de wedstrijdselectie. Daardoor maakte Mattijs Branderhorst zijn 'competitiedebuut' dit seizoen. Jordens Peters speelde centraal in de verdediging en Damil Dankerlui ging in de frontlinie spelen.

Balbezit voor thuisploeg

In een regenachtig stadion De Oude Meerdijk tastten beide teams elkaar aanvankelijk af. Pas na een kwartier kwam de wedstrijd enigszins op gang. De thuisploeg die het meeste balbezit had, deed daar echter te weinig mee. Jafar Arias was de gevaarlijkste man bij de thuisploeg. Met een verraderlijk laag schot op het natte kunstgrasveld probeerde hij Branderhorst te verassen. Even later probeerde hij het met een schot uit de draai nog een keer, maar de bal ging over het doel.

Voorsprong

De Tricolores konden daar maar weinig tegenover zetten. Het fraaie doelpunt van Özbiliz in de 42e minuut kwam dan ook uit de lucht vallen. Vanaf de rechterzijde werd de bal door Daniel Crowley op de vrijstaande linkerspits gespeeld, die de bal vervolgens met een mooie curve in de rechterhoek schoot: 0-1. Met deze comfortabele tussenstand werd de rust bereikt.

Sol bouwt score uit

Na rust probeerde Emmen de aansluitingstreffer te forceren, maar door meerdere uitstekende verdedigende acties van aanvoerder Peters werd dit voorkomen. Sterker nog, Willem II bouwde de voorsprong verder uit. Uit een voorzet vanaf de rechterkant door Dankerlui liep Sol de bal in het doel: 0-2. Het was al weer de dertiende competitietreffer voor de Spaanse spits.

Verdedigend op orde

Daarna manifesteerde Branderhorst zich op uitstekende wijze door een schot van de ingevallen Petersen op fraaie wijze uit de hoek te tikken. Even later had hij het geluk aan zijn zijde toen Janssen de bal van dichtbij hard over het doel schoot. Ook Fernando Lewis droeg verdedigend zijn steentje bij. Met gevaar voor eigen leven kopte hij de bal weg.

Kerstvakantie

In de slotfase had Willem II de voorsprong nog verder kunnen vergroten. Een schot van Lewis ging over en Dankerlui kopte nog op de paal. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor Willem II met 0-2 in Emmen zegevierde. Met een 12e plaats op de ranglijst en een plaats in de kwartfinale van het bekertoernooi, kunnen spelers en technische staf met een fijn gevoel Kerst gaan vieren. Het jaar 2019 gaat met een thuiswedstrijd tegen NAC beginnen.