Willem II in slotfase onderuit tegen Sparta
Enrico van den Elshout

Op het zonovergoten complex van RKSV Oisterwijk zijn de Tricolores woensdagavond in de slotfase onderuit gegaan tegen het afgelopen seizoen uit de Eredivisie gedegradeerde Sparta Rotterdam. Ilias Alhaft profiteerde in de slotfase van een foutje van Victor van den Bogert en Bradley Martis bepaalde op schitterende wijze met een diagonaal schot in de rechterkruising de eindstand op 0-2.

Willem II schoot uit de startblokken en leek al binnen een minuut op voorsprong te komen. Karim Coulibaly schoot vanaf links hard tegen doelman Roy Kortsmit, die de bal wel kon keren maar niet voorkwam dat Fran Sol in de rebound raakschoot. Helaas ging het feestje niet door omdat Sol in buitenspelsituatie stond. Kort daarna zag Freek Heerkens zijn kopbal over het doel gaan. Vervolgens beet Sparta fel van zich af en schuwde de fysieke duels daarin niet. Jordy Croux werd daarvan in de 16e minuut slachtoffer en moest met een enkelblessure het veld verlaten.

Afgekeurd doelpunt

Het spelbeeld kwam in evenwicht, zonder dat beide teams tot het creëeren van veel 100% scoringskansen kwamen. Aan het einde van de eerste helft spatte de bal van dertig meter afstand op de lat, na een verrassend schot van Elmo Lieftink. Het slotakkoord was voor de gasten. Via een ingestudeerde vrije trap wist Royston Drenthe te scoren, maar ook dit doelpunt werd afgekeurd omdat scheidsrechter Teuben nog niet voor de vrije trap had gefloten.

Wissels

De tweede helft stond vooral in het teken van de vele spelerswisselingen. Op een schot van Daniel Crowley had keeper Kortsmit de nodige moeite en Coulibaly probeerde het met een aantal speldenprikken. Aan de andere kant van het veld onderscheidde de ingevallen Michael Woud zich door oog in oog met spits Lars Veldwijk de bal te onderscheppen. Ook in de slotfase trad keeper Woud kordaat op. Een corner van Willem II werd afgeslagen en Sparta counterde razendsnel via Veldwijk. Woud pareerde zijn inzet met de hand. Een steekbal op Sol werd onschadelijk gemaakt doordat Kortsmit tijdig uit zijn goal kwam.

Venijn in de staart

De wedstrijd leek op 0-0 af te stevenen, totdat Victor van den Bogert de bal in de 86e minuut van zijn borst liet springen, waarna Alhaft profiteerde en de bal langs Woud in het doel schoof: 0-1. Bradley Martis schoot drie minuten later de bal vervolgens strak in de winkelhaak en bepaalde de eindstand op 0-2.