WILLEM II IN SLOTFASE ONDERUIT TEGEN RODA JC

Willem II heeft de laatste uitwedstrijd van het seizoen met 1-0 verloren. Het was duidelijk dat er met name voor de thuisclub vandaag iets op het spel stond. De ruim 17.000 Limburgse supporters die naar het Parkstad Limburg stadion waren gekomen, realiseerden zich dat hun club bij winst een belangrijke stap zou kunnen zetten in de strijd om handhaving in de Eredivisie. Die winst kwam er maar pas twee tellen voor het verstrijken van de officiële speeltijd.

De 600 meegereisde Willem II-supporters wilden vooral ook de laatste uitwedstrijd met een positief resultaat afsluiten zoals het vaker deed dit seizoen. De kans op een eventueel toetje in de vorm van play-offs voor een Europees ticket waren immers op voorhand al uiterst klein.

RODA JC FELLER

Het was dan ook niet vreemd dat de thuisclub feller uit de startblokken kwam dan Willem II. Na enkele kleine kansjes voor de thuisclub was Abdul Ajagun in de 20e minuut dichtbij de openingstreffer. Echter werd het ook al snel duidelijk dat Willem II niet naar Kerkrade was gekomen om zich eenvoudig gewonnen te geven. Jordens Peters en Obbi Oulare hadden zomaar Willem II op voorsprong kunnen zetten in een fase waarin de Tricolores meer initiatief namen. Omdat de thuisclub er niet in slaagde de aanvallende intenties om te zetten in doelpunten en er zo links en rechts nogal wat mis ging, daalden de eerste fluitconcerten neer vanaf de tribune. Nadat Ajagun van dichtbij over het doel van keeper Kostas Lamprou schoot, miste Oulare op slag van rust een grote kans voor Willem II. Hij lifte de bal over het doel na een te korte terugspeelbal van een Roda JC-verdediger.

DRIEMAAL SCHUURMAN

In de tweede helft waren de beste kansen voor Willem II. Een schot van Funso King Ojo werd door keeper Benjamin van Leer uit de hoek getikt maar de grootste kansen waren weggelegd voor Jari Schuurman. De Feyenoord-huurling mocht tweemaal op vrijwel identieke wijze afgaan op de Roda JC-doelman maar slaagde er niet in hem te passeren. Toch was hij in de slotfase bijna alsnog succesvol, maar de bal die hij toen plots voor de voeten kreeg, kon hij onvoldoende de juiste richting in sturen. Een doelpuntloos gelijkspel leek dus een logisch resultaat voor de ploeg van Erwin van de Looi die immers dit seizoen vaak solide verdedigde maar ook moeilijk zelf tot scoren kwam. Het was daarom zuur dat twee seconden voor het verstrijken van de officiële speeltijd een voorzet van Martin Milec door Ajagun bij de tweede paal werd binnen gekopt en Willem II toch verloor: 1-0.

DÉJÀ-VU

Trainer Van de Looi sprak na afloop op de persconferentie dan ook over een déjà-vu. Hij zag zijn ploeg na een stroef begin de wedstrijd grotendeels controleren. ‘We creëerden ook voldoende kansen maar haalden op beslissende momenten de trekker niet over. Dat is zo’n beetje het verhaal van het seizoen. Vaak waren we in wedstrijden tegen laag geklasseerde ploegen de bovenliggende partij, maar even zo vaak bleven we met lege handen achter. Wat rest is om het seizoen volgende week voor eigen publiek met winst af te sluiten.’