Willem II in slotfase onderuit tegen FC Utrecht

Door een laat doelpunt van Willem Janssen leden de Tricolores zondagmiddag een 0-1 nederlaag. Uit een corner kopte de aanvoerder van de Domstedelingen de gasten naar de overwinning.

Met nagenoeg dezelfde elf namen als tegen NAC Breda begon Willem II vandaag aan het belangrijke duel tegen FC Utrecht. Alleen Fernando Lewis ontbrak, hij liep zaterdag tijdens laatste training een blessure op. Zijn plaats werd ingenomen door Damil Dankerlui, Driess Saddiki stond rechtsbuiten en Vurnon Anita stond voor het eerst in de basis. De 12.750 aanwezige toeschouwers, met onder hen tachtig voormalig Willem II-spelers, zagen dat de weersomstandigheden vanmiddag heel wat gunstiger waren dan tijdens de laatste editie van Willem II - FC Utrecht, eind maart.

Spaarzame kansen

In een matige eerste helft hadden beide teams moeite om tot echte scoringskansen te komen. Nadat Donis Avdijaj in de beginfase de bal naast het doel van David Jensen schoot en Nicolas Gavory uit een vrije trap Timon Wellenreuther tot een uiterste redding dwong, duurde het lang voordat er weer echte kansen kwamen. Rond de dertigste minuut waren de gasten dicht bij de openingstreffer. De kopbal van Lukas Görtler belandde in de handen van Wellenreuther en schoten van Urby Emanuelson en Willem Janssen gingen naast of belandden op de paal.

Ballen naast het doel

Aan de andere kan was er aan het einde van de eerste helft een hoofdrol voor Daniel Crowley weggelegd. Eerst schoot de middenvelder met een fraaie curve de bal net naast en vervolgens gaf hij de bal op schitterende wijze mee aan Avdijaj, die ook nu naast schoot. Aan het einde van de eerste helft had Dankerlui de score kunnen openen, maar in uitstekende positie, schoot ook hij naast. Aan de andere kant wist Gyrano Kerk wel te scoren, maar vanuit buitenspelsituatie, aldus de assistent-scheidsrechter. Daarom ging dit Utrechts feestje ook na tussenkomst van de VAR niet door.

FC Utrecht gevaarlijkst

Direct aan het begin van de tweede helft was er een uitstekende verdedigende actie van Pol Llonch, waarmee hij voorkwam dat Oussama Tannane tot scoren kwam. Ook daarna waren de kansen uiterst spaarzaam. Als ze er al waren, dan waren ze voor de gasten. Timon Wellenreuther hield zijn doel echter schoon op de inzetten van Kerk en Görtler. Deze laatste speler had dé kans om de score open te breken, nadat hij de bal langs de ver uit zijn doel komende Wellenreuther tikte. Zijn schot belandde echter tegen de paal en ook in de rebound ging de bal tot zijn ontzetting tegen het aluminium.

Late treffer

Op het moment dat iedereen dacht dat de wedstrijd in een bloedeloze 0-0 zou eindigen, sloegen de gasten alsnog toe. Uit een corner kopte Janssen zijn ploeg naar een 0-1 overwinning. Het betekende de tweede thuisnederlaag voor de Tricolores dit seizoen. Met uitwedstrijden tegen Ajax en PEC Zwolle in de competitie voor de boeg, is het nu zaak om niet in een herfstdip te komen. Komende woensdag wacht de bekerwedstrijd, in eigen huis tegen SV Spakenburg.