Willem II sleept punt uit het vuur tegen AZ

Een doorkopbal van 'cultheld' Obbi Oulare en de afronding van goudhaantje Erik Falkenburg hebben Willem II in de slotseconden van het thuisduel tegen AZ een punt opgeleverd. De Tilburgers nestelen zich met het gelijkspel wat steviger in de middenmoot van de eredivisie.

STIEKEME MANIER

Na de 'gestolen' zege van vorige week in Arnhem tegen Vitesse, sloeg Willem II opnieuw in extremis toe. AZ-trainer John van den Brom was er 'doodziek' van, zijn collega Erwin van de Looi omhelsde de puntendeling. 'Dit is een gewonnen punt. Het is ook weleens lekker om op een stiekeme manier wat te halen.'

AZ GEVAARLIJKST

AZ, met de oud-Willem II'ers Wout Weghorst en Rens van Eijden in de gelederen, ondervond maar weinig gevolgen van het Europa League-echec van donderdag tegen Olympique Lyon (1-4). De Alkmaarders waren in de eerste helft veruit de gevaarlijkste ploeg met kansen voor onder meer Ben Rienstra, Ilias Bel Hassani, Weghorst en Mats Seuntjens. Steeds was keeper Kostas Lamprou paraat.

HOOFDBLESSURE TSHIMANGA

Willem II had aanvankelijk vooral te maken met organisatorische problemen. Linksback Derrick Tshimanga moest al na drie minuten met een hoofdblessure het veld verlaten. Jordy Croux verving hem, waardoor Dico Koppers een linie terugzakte. De thuisclub kwam in het eerste bedrijf tot welgeteld één kans, voor Thom Haye.

DUBIEUS

De ogenschijnlijk winnende treffer van AZ in de 71e minuut was van een dubieus karakter. Weghorst kon bij een corner niet bij de bal en besloot in plaats daarvan Lamprou te blokkeren. De overtreding werd niet opgemerkt door scheidsrechter Higler en Derrick Luckassen kon bij de tweede paal van de arbitrale dwaling profiteren: 0-1.

VERSE KRACHTEN

Met de verse krachten Andreias Calcan en Erik Falkenburg voor respectievelijk Thom Haye en Elmo Lieftink zette Willem II in het laatste kwartier aan voor een slotbelegering van AZ. In de 84e minuut kreeg Fran Sol de beste kans namens de thuisclub maar hij stuitte op doelman Tim Krul. De AZ-goalie greep tot geluk van de Tilburgers minder attent in bij de kopbal van Falkenburg in blessuretijd: 1-1.