Willem II sleept overwinning uit het vuur

René Vermetten
Toin Damen

Willem II heeft een verdiende en belangrijke overwinning op FC Twente geboekt. In Enschede kwamen de Tilburgers al vroeg op voorsprong door een treffer van Marios Vrousai. De thuisploeg drong met name in de tweede helft nadrukkelijk aan. De Tilburgse verdediging werd flink op de proef gesteld maar gaf uiteindelijk geen krimp. Door de overwinning meldt Willem II zich weer in de subtop van de ranglijst.

De terreinknechten van FC Twente ontvingen voor aanvang van de wedstrijd complimenten voor de aanleg van een nieuwe grasmat. Op die ondergrond bleek Willem II prima uit de voeten te kunnen. De Tilburgers wisten elkaar regelmatig met goede combinaties te vinden en hadden na vijftien minuten spelen op een 2-0 voorsprong kunnen staan, maar moesten nu genoegen nemen met slechts één treffer. Een strakke voorzet van Freek Heerkens werd na zes minuten spelen door Marios Vrousai feilloos binnen gekopt: 0-1.

Geen tweede
Het lukte de Griek echter niet om zijn ploeg ook de 2-0 voorsprong te bezorgen. Nadat Pol Llonch het doel onder vuur had genomen, kreeg ook Vrousai de bal niet voorbij Twente-doelman Joël Dommel en ook zijn landgenoot Vangelis Pavilidis slaagde er niet om met een ultieme poging alsnog bij de bal te komen. FC Twente stichtte onder andere met enkele vrije trappen gevaar voor het Tilburgse doel, maar de gelijkmaker kwam er niet. Ook omdat Jordens Peters en Sebastian Holmen adequaat ingrepen wanneer dat nodig was en een schot van Javier Espinosa in de toegevoegde tijd van de eerste helft over het doel van Timon Wellenreuther vloog.

Onder druk
Zoals te verwachten was, zette de thuisploeg na de pauze een tandje bij. Willem II kwam onder druk te staan, maar kreeg veelal in de omschakeling ook de mogelijkheid om de wedstrijd voortijdig in haar voordeel te beslissen. Zo zag Vrousai zijn corner op de paal belanden, trof Mats Köhlert een tegenstander in plaats van het doel en kreeg Mike Ndayishimiye in een één-op-één situatie de bal niet langs doelman Drommel. De thuisploeg blafte wel maar beet niet. Zo stuitte een schot van Espinosa op Wellenreuther die ook een voorzet van diezelfde speler nog net over de lat wist te tikken.