Willem II slaagt voor eerste serieuze test

Willem II slaagt voor eerste serieuze test

Willem II heeft de derde wedstrijd in de voorbereiding gelijkgespeeld tegen KAA Gent. Asumah Abubakar opende in de eerste helft de score. Na rust kwam de nummer vier van België langszij: 1-1. 
 
De oefenwedstrijd tegen KAA Gent stond in eerste instantie gepland in Loon op Zand. Op het laatste moment werd deze verplaatst naar het trainingsveld van Willem II en achter gesloten hekken gespeeld. 
 
Debuut Woud
De Nieuw-Zeelandse aanwinst Michael Woud begon onder de lat. Zijn collega’s Mattijs Branderhorst en Timon Wellenreuther bleven op de bank. Ook Thomas Meißner en Jordens Peters kwamen niet in actie. Met Pol Llonch en Jarno Abbel in de basis gaf Willem II de Belgische topclub goed partij. KAA Gent met stamnummer 7 werd in 2015 nog landskampioen. Vorig seizoen bleven ze op de vierde plaats steken.
 
Llonch laat zich zien
De eerste kans was voor de Belgen. Het schot van Limbombe Stallone was een prooi voor Woud. Het antwoord kwam van Pol Llonch. De ijverige Spanjaard wist bijna door te breken, maar op het laatste moment werd hij gestuit. Halverwege de eerste helft stond Llonch met een goede onderschepping aan de basis van de openingstreffer. Hij bediende Daniel Crowley die op zijn beurt door de Belgische defensie slalomde. Asumah Abubakar wist de voorzet van de Engelsman op waarde te schatten: 1-0. 

Tekst gaat verder onder de foto

Abubakar

Foto: Toin Damen
 
Twee penalty’s tegen
Gent leek nog voor rust terug te slaan, maar Koita Aboubakary zag zijn schot net naast gaan. In de tweede helft kwamen James McGarry, Atakan Akkaynak en Driess Saddiki in het veld. Voor Gent was het al het achtste oefenduel in de voorbereiding. De Belgen kamen na rust beter voor de dag, maar grote kansen leverde het niet op. Willem II moest wel achteruit en kreeg tot twee keer toe een strafschop tegen. Samuel Kalu schoot de eerste hoog over, maar de Japanner Yuya Kubo wist met het tweede buitenkansje wel raad. Het was de eerste tegentreffer voor Willem II in de voorbereiding.
 
Wissels
Na een uur spelen wisselde trainer Adrie Koster door. Onder het toeziend oog van Piet de Visser hield Willem II met zeven nieuwelingen stand. KAA Gent kreeg de beste kans op de overwinning, maar de Nigeriaan Peter Olayinka schoot net naast. Zo eindige het oefenduel in 1-1 en bleef de ongeslagen status van Willem II intact.  
 
Opstelling: Woud, Dankerlui (60. Kok), Lewis (Van den Bogert), Heerkens (60. Ryan, 77. Lieftink), Abbel (45. McGarry), Lieftink (45. Saddiki), Llonch (45. Akkaynak), Crowley (60. Urbanski), Croux (60. Bogaers), Sol (60. Kristinsson), Abubakar (60. Coulibaly) 
 
 

Laatste nieuws