Willem II in september Europees in actie

Willem II in september Europees in actie

Willem II komt op donderdag 17 september in actie in de tweede voorronde van de UEFA Europa League. De UEFA heeft besloten dat over één duel wordt besloten welke ploeg doorgaat naar de derde kwalificatieronde. 

De Europese voetbalbond bevestigde woensdag dat de handelswijze van de KNVB om Willem II het Europese ticket toe te wijzen, naar de richtlijnen van de UEFA is. De loting voor de tweede voorronde is in augustus. Na eventuele winst in die ronde wordt de derde voorronde gespeeld op donderdag 24 september.

Solidariteit
Tijdens de algemene vergadering betaald voetbal in Zeist donderdag, werd als onderdeel van het Deltaplan het solidariteitsfonds besproken. Indien Willem II zich weet te kwalificeren voor de groepsfase van Europa League, wordt een deel van het startgeld samen met reserves van de KNVB afgedragen en verdeeld onder de BVO’s. Martin van Geel: ‘Mocht het zover komen, dan dragen wij uiteraard ons steentje bij. Het is in het belang van het Nederlands voetbal dat clubs in deze tijd rekening met elkaar houden en helpen waar dat mogelijk is.’

Start voorbereiding
Willem II start de voorbereiding op het nieuwe seizoen op maandag 27 juli. Als gevolg van de corona-maatregelen is die training besloten. Naar verwachting begint het nieuwe seizoen in het weekend van 12 en 13 september. 


 

Pro Shots / Zuma Press

Laatste nieuws