Willem II pakt verdiend punt

Enrico van den Elshout
Toin Damen

Onder barre weersomstandigheden heeft Willem II zondagmiddag met 1-1 tegen FC Utrecht gelijkgespeeld. In de eerste helft nam FC Utrecht via Jean Christophe Bahebeck een 0-1 voorsprong. Lange tijd keek Willem II tegen deze achterstand aan, maar in de extra speeltijd van de tweede helft wist Paul Gladon de dikverdiende gelijkmaker te scoren.

De bezoekers gingen stormachtig van start, waarbij de Tricolores met eigen wapens werden bestreden. FC Utrecht zette vanaf de eerste minuut vol druk op de Tilburgse verdediging. Nadat Timon Wellenreuther een afstandsschot van Sean Klaiber nog onder de lat kon wegtikken, moest hij na vier minuten al kapituleren. Een razendsnelle combinatie over de rechterflank, deed de bal bij Bahebeck belanden, die de bal eenvoudig binnen tikte: 0-1. Enkele minuten later moest Wellenreuther opnieuw vol aan de bak door een schot van Sander van der Streek laag uit de hoek te tikken.

Kanteling
Daarna ging de Utrechtse storm enigszins liggen en kreeg Willem II meer grip op de wedstrijd en ontstonden er kansen. Vangelis Pavlidis mikte net naast en uit een vrije trap kopte Bart Nieuwkoop bijna raak, maar de hand van Jeroen Zoet voorkwam de gelijkmaker. Hierdoor keken de Tricolores bij rust tegen een 0-1 achterstand aan.

Vol ten aanval
In de tweede helft draaide Willem II alle registers open en trok vol ten aanval. Dit resulteerde in maar liefst vijf opeenvolgende corners, maar de goal wilde maar niet vallen. Een schot van Pavlidis ging voor het doel langs en een schot van Ché Nunnely ging via de vuisten van Jeroen Zoet over het doel. Daarna gingen de hemelsluizen helemaal op en kwam de regen met bakken uit de lucht. Op dat moment bracht trainer Adrie Koster vers bloed in de ploeg door Paul Gladon voor Damil Dankerlui in het veld te brengen. Willem II hield het veldoverwicht, maar kwam niet tot grote kansen.

Venijn zit in de staart
Met de wissel van aanvoerder Jordens Peters in de slotfase voor de debuterende Görkem Saglam werd alles of niets gespeeld. Het venijn zat ditmaal niet alleen aan het begin, maar ook aan het einde van de wedstrijd. Het schot van Pavlidis van dichtbij op Zoet, werd door de keeper gepareerd, maar belandde voor de voeten van Paul Gladon. De invaller mocht zich tot goudhaantje bekronen door de dikverdiende gelijkmaker binnen te tikken: 1-1. Door dit resultaat behouden de Tricolores hun ongeslagen status sinds 1 september in eigen huis en weten ze de marge van zes punten voorsprong op FC Utrecht te behouden.