Willem II pakt eerste driepunter
Enrico van den Elshout
Pro Shots

Willem II heeft vrijdagavond zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. In een met 12.096 supporters goed gevuld Koning Willem II stadion wonnen de Tricolores met 2-1 van Telstar. In de eerste helft bracht Matthias Verreth de Tricolores op voorsprong. Een kwartier na rust kwam Telstar dankzij een treffer van Glynor Plet langszij. Max Svensson scoorde de bevrijdende 2-1.

Na de valse start tegen Jong PSV en de zeperd tegen FC Eindhoven was het elftal van Kevin Hofland erop gebrand om een goede prestatie neer te zetten. Daarbij spaarde hij de eerdere basiskrachten Daniel Crowley en Lucas Woudenberg niet. Zij raakten hun basisplaats aan Thibaut Lesquoy en Michael de Leeuw kwijt.

Open wedstrijd

In een open wedstrijd waarin de gasten zich absoluut niet op de eigen helft terugtrokken, kreeg Telstar in het eerste kwartier zelfs de beste kans. Een steekbal op Koen Blommestijn zette de aanvaller vrij voor Joshua Smits, maar zijn schot ging voorlangs én de nieuweling stond buitenspel. Na deze waarschuwing beet Willem II in aanvallend opzicht meer van zich af, wat tot goede kansen voor Nick Doodeman en Thibaut Lesquoy resulteerde, maar helaas geen treffers.

Voorsprong

Doodeman gaf na een fraaie aanval over meerdere schijven uiteindelijk de voorzet vanaf de rechterkant, maar zowel Michael de Leeuw als Jizz Hornkamp kon de bal niet binnentikken. Toch kwam Willem II voor de eerste maal dit seizoen op voorsprong. Een vrije trap van Willem II werd door de verdediging van Telstar tot buiten het zestienmetergebied weggewerkt. Daar belandde de bal voor de voeten van Matthias Verreth die de bal met een droge knal laag in de rechterhoek, kansloos voor keeper Ronald Koeman Jr., binnenschoot: 1-0.

Telstar langszij

Ook in de tweede helft gaf Telstar goed weerstand. Kort nadat Lesquoy de bal in het zijnet schoot, kwamen de gasten zelfs langszij. Het leek op een ingestudeerde situatie, want keeper Koeman schoot de bal naar Cain Seedorf die een hoge bal op Glynor Plet gaf, waarna deze de bal over de uitkomende Smits heen wipte: 1-1.

Bevrijdende treffer

Het duurde even voordat Willem II van deze tik was bijgekomen. Een kwartier voor het verstrijken van de officiële speeltijd verdedigde Telstar de bal na een vrije trap slecht uit, waarna deze voor de voeten van Svensson kwam. De vleugelaanvaller aarzelde geen moment en schoot de bal in de korte hoek binnen: 2-1.

Spannende slotfase

Daarna braken nog spannende minuten aan, zeker nadat scheidsrechter Van de Kerkhof ook nog eens zéven minuten extra speeltijd toekende. Telstar deed er alles aan om er alsnog een gelijkspel uit te slepen. In de allerlaatste seconden kreeg de ingevallen Jorginho Soares de bal uit een corner voor zijn voeten, maar tot grote opluchting van heel Tilburg schoot hij de bal huizenhoog over. Daarmee was de eerste overwinning van dit seizoen een feit.