Willem II pakt een punt in Groningen

Willem II heeft in Groningen gelijkgespeeld. Een doelpunt van zowel de thuisploeg als de gasten kort na de rust was goed voor een 1-1 eindstand.

Willem II speelde in het hoge noorden een moeizame wedstrijd. Dat de Tricolores met één punt de terugreis konden aanvaarden, was voornamelijk te danken aan het uitstekende keeperswerk van Kostas Lamprou. De Groningers kregen kansen genoeg om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, maar verzuimden op de beslissende momenten toe te slaan. Het doelpunt van spits Obbi Oulare stond uiteindelijk garant voor dat ene punt.

INZET PLAATS 9

Vergezeld door ruim 300 supporters reisde Willem II af naar het Noordlease stadion om FC Groningen partij te geven. Inzet was vanavond de strijd om de 9e plaats van de ranglijst met wellicht een ticket in het vooruitzicht voor deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Erwin van de Looi had in verband met de blessure van Dico Koppers een plaats ingeruimd voor Thom Haye.

LAMPROU HOUDT WILLEM II IN DE WEDSTRIJD

In het eerste kwartier zette Willem II goed druk op de Groningers, maar tot gevaarlijke uitbraken kwamen de Tricolores niet. Daarna nam de thuisploeg de regie in handen. Bijna een halfuur lang was de ploeg van Ernest Faber sterker. Gelukkig voor de Tricolores stak doelman Kostas Lamprou wederom in een uitstekende vorm. Hij had het druk met het verwerken van schoten van onder andere Jesper Drost, Alexander Sorloth en Mimoun Mahi. In aanvallend opzicht creëerde Willem II weinig kansen. Spits Oulare werd wel enkele keren goed aangespeeld maar het leverde de Tricolores geen echte kansen op.

PRIMA GOAL OULARE

De tweede helft begon zonder Guus Joppen. In zijn plaats kwam Dries Wuytens in het veld. Hij had de taak om de linkervleugel van de thuisclub onschadelijk te maken, maar toch bleef FC Groningen juist over die flank gevaar stichtten met gevaarlijke voorzetten die door Sorloth, Mahi en Jenssen onbenut werden gelaten. Een uitzondering was het doelpunt van de thuisclub in de 49e minuut toen een ongelukkige kopbal van Peters de inleiding vormde voor de openingstreffer van Jenssen die de bal onhoudbaar in de verste hoek schoof: 1-0. Tot aanvallend voetbal kwam Willem II niet. Toch stond vijf minuten later de gelijkmaker op het scorebord. Een schitterende aanval leidde tot een prima voorzet van Jordy Croux die door Oulare feilloos werd binnen gekopt: 1-1.

TRICOLORES HOUDEN STAND

Willem II kwam niet onder de druk van de thuisclub uit. Ook niet toen Erwin van de Looi Fran Sol in het veld bracht voor Oulare en later Elmo Lieftink voor Croux. Omdat Willem II tot aan de slotminuut met man en macht moest verdedigen, ging dat ene punt na 90 minuten voetbal mee naar Tilburg.