Willem II pakt draad weer op
Guido Holman
Geert van Erven

Willem II heeft de derde periode afgesloten met een overwinning op FC Eindhoven. Thijs Oosting, Tommy St. jago en Jeremy Bokila zorgden voor een 3-0 overwinning. In Kerkrade eindigde het duel tussen de nummer twee Roda JC en drie ADO Den Haag in een gelijkspel. Door deze resultaten is het verschil tussen koploper Willem II en nummer drie ADO Den Haag weer opgelopen naar zes punten.

De avond begon met een minuut stilte voor de deze week op 97-jarige leeftijd overleden Kees Rijvers. In de periode 1964-1966 was Rijvers bij Willem II in dienst als assistent-trainer. Peter Maes had in zijn opstelling twee wijzigingen doorgevoerd. Voor Rob Nizet betekende dit het debuut in de basis. Oosting speelde voorin op zijn vertrouwde plek samen met Jeredy Hilterman.

Openingstreffer
Willem II begon goed aan de wedstrijd. Een schitterende crosspass van Raffael Behounek op Nizet kreeg, een passend vervolg met een goede voorzet op Oosting die beheerst binnenschoot. Niet veel later kreeg opnieuw Oosting een prima kans, die voorlangs ging. Willem II kroop een paar keer door het oog van de naald. Even voor rust raakte Jesse Bosch met een schot van afstand de paal en kreeg Oosting het opnieuw niet voor elkaar om zijn tweede goal van de avond te maken.

WILFCE

Tommy St. jago
In de tweede helft nam Willem II zonder groots te spelen veel meer initiatief en had het FC Eindhoven snel op de knieën. St. Jago kopte een corner van Nick Doodeman netjes in de verre hoek. Voor Doodeman alweer zijn tiende assist van het seizoen. Invaller Jeremy Bokila strafte halverwege de tweede helft door goed druk zetten een verdedigingsfout goed af met een derde treffer voor de thuisclub. Hiermee was de wedstrijd gespeeld.

Slotfase
Nadat Bokila al zijn opwachting had gemaakt, kregen in de slotfase ook Rúnar Sigurgeirsson, Max Svensson, Amine Lachkar en Michael de Leeuw nog speelminuten. Grote kansen vielen er niet meer te noteren. Willem II dicteerde en FC Eindhoven had niet meer de kracht om terug in de wedstrijd te komen.

Volgende week wacht voor de Tricolores opnieuw een nieuwe Brabantse Derby in en tegen FC Den Bosch.