Willem II overtuigend langs Helmond Sport
Auteur
Guido Holman
Toin Damen, Geert van Erven

Willem II heeft in de Brabantse week thuis met 5-1 gewonnen van Helmond Sport. Vijf verschillende Tilburgse doelpuntenmakers zorgden voor de grootste overwinning van het seizoen. Door deze overwinning stijgen de Tricolores naar de achtste plaats op de ranglijst.

Met Jizz Hornkamp in de basis schoot Willem II voortvarend uit de startblokken. Met drie fraaie reddingen in de eerste 25 minuten was keeper Mike Havekotte de beste man aan Helmondse kant. Leeroy Owusu (afstandsschot), Max Svensson (poeier binnen de 16) en Pol Llonch (kopbal) waren de Willem II'er die hem onder vuur namen. Bij de vierde kans was het raak. Na wat goochelwerk in de kleine ruimte vond Ringo Meerveld rechtsback Owusu, die van dichtbij kon intikken: 1-0.

Afbeelding
Kabangu

Even later noteerde Helmond Sport zijn enige kans van de eerste helft; nadat Erik Schouten zich op snelheid liet verrassen door Eros Maddy, krulde de rechtsbuiten de bal buiten bereiken van doelman Kostas Lamprou naast de paal.

Architect

Meerveld, de grote man aan Willem II-zijde, was in de extra tijd van de eerste helft ook de architect van het tweede Tilburgse doelpunt. Na een lange rush over de as van het veld gaf hij de bal goed mee aan Lucas Woudenberg, die Elton Kabangu op maat bediende: 2-0.

Afbeelding
Kabangu

Aansluitingstreffer

Kort na de rust viel plots de aansluitingstreffer. Na balverlies van Matthias Verreth zorgde Martijn Kaars met een knal in de rechterbovenhoek voor zijn negende treffer van het seizoen: 2-1. Enkele minuten later kregen de Tricolores een cadeautje van scheidsrechter Joey Kooij, waardoor Jizz Hornkamp vanaf de stip de marge weer op twee bracht: 3-1.

Zelfvertrouwen

De derde treffer werkte bevrijdend en gaf het vertrouwen een zichtbare boost. Het leidde tot nog meer goals. Svensson was er als de kippen bij om een afgeslagen corner met een bekeken schot achter de Havekotte te schieten: 4-1. Ook Jeremy Bokila deed een duit in het zakje. Bij de tweede paal nam hij een voorzet van Owusu direct op de slof. Het kiezelharde schot was Havekotte te veel van het goede: 5-1.

Afbeelding
Bokila

Applauswissel

De laatste fase van de wedstrijd was een formaliteit. Willem II was heer en meester. Beide trainers wisselden naar hartenlust. 'Man of the match' Meerveld kreeg aan Tilburgse zijde een applauswissel.

Maandagavond komt FC Eindhoven op bezoek in Tilburg. De Eindhovenaren verloren vrijdagavond verrassend met 4-0 van FC Dordrecht. Meer info over de ticketverkoop voor Willem II - FC Eindhoven vind je hier