Willem II overklast Sparta

Enrico van den Elshout

Willem II heeft de 14.250 toeschouwers in het Koning Willem II stadion zaterdagavond op een ware voetbalshow getrakteerd. Sparta Rotterdam werd met maar liefst 4-0 verslagen. Al bij rust hadden de Tricolores door doelpunten van Ché Nunnely, Mike Trésor Ndayishimiye en Freek Heerkens een comfortabele 3-0 voorsprong. In de tweede helft bepaalde Mats Köhlert de eindstand op 4-0.

Waar Willem II vorige week een leger aan kansen verspeelde om te scoren, was het vanavond direct raak. Op aangeven van Ndayishimiye schoof Nunnely de bal na vijf minuten al achter keeper Ariël Harush: 1-0. Amper twee minuten later kreeg de assistgever zelf een grote mogelijkheid om de score te verdubbelen. Een Spartaans been voorkwam dit. Even later zag Ndayishimiye zijn vrije trap richting de kruising dwarrelen, maar via de Spartaanse muur ging de bal over de achterlijn.

Overklast
Het veldoverwicht van Willem II was enorm en het was wachten op de volgende treffer. Ditmaal stond Nunnely daarvan aan de basis daarvan. Hij gaf de bal mee aan Ndayishimiye, die behendig door de verdediging dribbelde en beheerst afrondde: 2-0. Ook daarna ging de voetbalshow van Willem II onverminderd door. Ndayishimiye kreeg uit de kluts de bal voor zijn voeten, maar vond keeper Harush op zijn weg. De afgeslagen corner die volgde, kwam voor de voeten van Frank Heerkens. Met een streep haalde hij verwoestend uit: 3-0. Promovendus Sparta werd compleet overklast en kreeg alle hoeken van het veld te zien. In de slotminuut reageerde Bart Nieuwkoop alert op het eerste echte schot van Sparta op doel.

Goed uit de kleedkamer
In het eerste kwartier van de tweede helft leek de focus van Willem II aanvankelijk wat minder. Daardoor kreeg Bryan Smeets op aangeven van Lars Veldwijk een dot van een kans, maar Wellenreuther werd niet op de proef gesteld. De Tricolores waren direct weer bij de les. Mats Köhlert mocht ongehinderd het strafschopgebied inlopen en schoot in de verre hoek raak: 4-0.

Schiettent
De trainer van Sparta, Henk Fraser, probeerde met een dubbele wissel het tij nog te keren. Veel haalde het niet uit. Met enkele fraaie acties waande Ndayishimiye zich in een schiettent op de Tilburgse kermis. Resultaat leverde het jammer genoeg niet op. In de slotfase probeerden de Kasteelheren nog een eretreffer te forceren. Een schot van Abdou Harroui belandde dankzij de hand van Timon Wellenreuther op de paal. Hierdoor boekte Willem II een eclatante overwinning en rukt op naar de vierde plaats in de Eredivisie. 'We zitten in een goede flow, laten we proberen dit vast te houden', sprak Adrie Koster wijze woorden na afloop.