Willem II opnieuw met lege handen
Auteur
Koen van Santvoord
Geert van Erven & Toin Damen

Er komt maar geen einde aan de verliesreeks van Willem II. Voor de tiende keer op rij stapten de Tricolores met een nederlaag van het veld. FC Twente was met 0-1 te sterk: een schuiver van Michal Sadilek op slag van rust bleek beslissend. Willem II richtte zich in het laatste halfuur nog op, maar wist daarin niet te scoren.

De eerste helft dicteerde FC Twente de wedstrijd. De Tukkers hadden veruit het meeste balbezit en lieten de bal makkelijk rondgaan. Na zeven minuten losten Ricky van Wolfswinkel en de sterk spelende Michel Vlap de eerste waarschuwingsschoten. Halverwege het eerste bedrijf leken de gasten op voorsprong te komen, maar Daan Rots stond enkele centimeters buitenspel toen hij de bal binnenkopte.

Nadat ook een goal van Manfred Ugalde werd afgekeurd (na hinderen van Timon Wellenreuther) was het vlak voor rust alsnog raak. Willem II slaagde er niet in een Twentse corner te verwerken, waarna Sadilek de bal voor zijn voeten kreeg en met een schuiver de openingstreffer aantekende: 0-1. Vlak voor rust creëerde Willem II zijn eerste kans na een goede interceptie van Pol Llonch. De aanvoerder stuurde Elton Kabangu weg, maar die zag zijn inzet gekeerd door doelman Jeffrey de Lange.

Afbeelding
kabangu

Elton Kabangu.

Loeren op counter

Het beeld na rust was aanvankelijk identiek. FC Twente deelde de lakens uit, Willem II loerde op de counter. De gasten vergaten echter de genadeklap uit te delen. Wellenreuther dook een schot van Dimitris Limnios fraai uit de hoek en even later kopte de vrijstaande Van Wolfswinkel in kansrijke positie naast. Zo bleef Willem II in leven en kwam het geloof langzaam terug. Het laatste halfuur richtte de ploeg van Fred Grim zich goed op. Plots waren de rollen omgekeerd en was het Willem II dat onbevangen speelde en FC Twente onder druk zette. In de slotfase speelde de wedstrijd zich vooral op de vijandelijke helft af en kwam er weer hoop in de Tilburgse harten. Met voorzetten vanaf de flanken zorgde de thuisclub voor dreiging, hoewel grote kansen uitbleven. Görkem Saglam was met een gekraakt schot nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar die viel uiteindelijk niet.