Willem II opent expositie in LocHal

Willem II opent expositie in LocHal

Op 12 augustus is in Bibliotheek LocHal de expositie ‘Leev Hoezee, 125 jaar Willem II’ geopend. Deze expositie van maar liefst 250 vierkante meter is een speelse tijdreis door onze mooie clubhistorie. Supporters kunnen de expositie gratis bezoeken. De expositie is op het stadsbalkon, de bovenste etage van de LocHal, en is te bezoeken tot en met 31 oktober. De openingstijden van de expositie lopen parallel met die van Bibliotheek LocHal.

Visuele tijdreis
De expositie biedt een visuele tijdreis door 125 jaar Willem II. De bezoeker loopt letterlijk door de bloemrijke geschiedenis van Willem II, vanaf 1896 tot het heden. Hoogtepunten en dieptepunten wisselen elkaar af, spelers van toen en nu staan gebroederlijk naast elkaar. Het eerste landskampioenschap in 1916, de beker van 1963, maar ook de moeilijke perioden van 1982 en 2010 zijn maar enkele van de onderwerpen die worden aangehaald.
 


Voor alle Tilburgers
Begin 2020 werd Willem II-supporter Bas Horsten gevraagd om de projectgroep van de expositie te versterken vanwege zijn jarenlange ervaring met het maken van tentoonstellingen en zijn liefde voor de club: ‘Het uitgangspunt van de tentoonstelling is dat het niet alleen voor de supporters een feest moet zijn, maar ook aantrekkelijk voor alle Tilburgers. 'Leev’ hoezee, 125 jaar Willem II' laat je (opnieuw) kennismaken met de rijke historie van Willem II en de verwevenheid met onze stad.’

Interactie
‘We zijn enorm trots dat we op zo’n mooie locatie in hartje Tilburg de expositie kunnen organiseren. Het is naast de andere initiatieven gedurende het jubileumseizoen een unieke manier om het 125-jarig bestaan te vieren met de stad. Het wordt niet een klassiek museum maar we gaan juist opzoek naar interactie waarbij de bezoeker helemaal op kan gaan in de historie van Willem II’, aldus Martin van Geel.

Willem II Media / Bibliotheek Midden - Brabant

Laatste nieuws