Willem II op bezoek in de Hofstad

Willem II op bezoek in de Hofstad

Willem II reist zaterdag naar Den Haag voor het duel met ADO Den Haag. De aftrap in het Cars Jeans stadion is om 20.45 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij. Het is voor de jonge arbiter de tweede wedstrijd op het hoogste niveau. Enkele weken geleden maakte hij zijn debuut bij de wedstrijd Excelsior - FC Utrecht.

ADO Den Haag heeft zich elf wedstrijden voor het eind van de competitie al nagenoeg veilig gespeeld. Het bivakkeert op een nette achtste plaats op de ranglijst en heeft zowaar uitzicht op de play-offs om Europees voetbal. Willem II staat zes plaatsen lager en heeft 12 punten achterstand op de ploeg uit de hofstad. In de laatste elf wedstrijden zullen nog punten moeten worden gehaald om ook in het seizoen 2018-2019 verzekerd te zijn van voetbal op het hoogste niveau.

Tekst gaat verder onder video

Kansen
De prestaties van ADO Den Haag in eigen stadion zijn met vijf zeges, drie gelijke spelen en vier nederlagen wisselvallig. Willem II verloor zijn laatste twee uitwedstrijden tegen Sparta Rotterdam en Heracles Almelo nipt met 1-0. Maar vooral in de laatste wedstrijd waren er volop kansen op een beter resultaat. Als die lijn kan worden doorgetrokken, zijn er zeker mogelijkheden om een of meerdere punten mee de bus in te nemen richting Tilburg.

Onderlinge resultaten
De laatste jaren verloor Willem II vaak met minimaal verschil van ADO in Den Haag. De heenwedstrijd van dit seizoen wonnen de Hagenaars door twee doelpunten van Abdenasser El Khayati en een tegentreffer van Fran Sol met 1-2. Een seizoen eerder was het Tom Beugelsdijk die het duel in Den Haag met een doelpunt besliste.

Maatjes
Afgelopen winter maakte centrale verdediger Thomas Mei├čner de overstap vanuit Den Haag naar Tilburg. Zijn Haagse vrienden Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers hebben sindsdien bijna alle wedstrijden van de Tricolores bijgewoond. Zaterdagavond staan ze normaal gesproken alle drie aan de aftrap. Erik Falkenburg volgde in de zomerse transferperiode de omgekeerde weg naar het elftal van Alfons Groenendijk, die in Tilburg trainer is geweest.

Afterparty
In navolging van Heracles Almelo stelt ook ADO Den Haag de resterende wedstrijden van dit seizoen het veld open voor jonge fans om een balletje te trappen. Het is te hopen dat de spelers en supporters van Willem II op hetzelfde moment in de kleedkamer en onderweg naar huis hun eigen afterparty kunnen vieren!
 

Laatste nieuws