Willem II ontvangt Helmond Sport
Jos Derksen
Toin Damen, Geert van Erven, ProShots

Na de teleurstellende nederlaag van Willem II tegen Jong PSV is alles gericht op de wedstrijd tegen Helmond Sport. De Tricolores beginnen aan een reeks van drie thuiswedstrijden in acht dagen. De Tricolores zitten in een belangrijke fase. Het gaat om sleutelwedstrijden, waarin punten gehaald moet om de positie op de ranglijst te verbeteren.

In de afgelopen vijftien jaar stond Willem II - Helmond Sport slechts tweemaal op het programma. Op 13 februari 2012 was de uitslag 3-3. Het was een bijzondere dag voor Istan Bakx; hij scoorde tijdens zijn debuut voor de Tricolores tweemaal.

Bakx

Istvan Bakx in actie tijdens zijn debuutwedstrijd voor Willem II.

Op 22 februari 2014 was het dé wedstrijd van Dries Wuytens. In de eerste helft scoorde hij een eigen doelpunt en in de tweede helft scoorde hij voor Willem II: 1-1.

Ambities Helmond Sport

De afgelopen jaren eindigde Helmond Sport regelmatig onderin de Keuken Kampioen Divisie. De ambities van de club voor de toekomst zijn groot. De club wil meedraaien in de top, een periodetitel halen, meedoen aan de nacompetitie en wellicht naar de Eredivisie. De selectie werd in de zomer al versterkt met een aantal spelers met Eredivisie-ervaring, zoals Tom Beugelsdijk, Elmo Lieftink, Peter van Ooijen en Jafar Arias.

Lieftink

Elmo Lieftink viert vandaag zijn 29e verjaardag.

Tot op heden leverde deze investering nog geen resultaat op: na 22 speelronden staat Helmond Sport op plek achttien. Opvallend waren wel de zes overwinningen op FC Den Bosch, Roda JC, ADO Den Haag, Jong Ajax, FC Dordrecht en Almere City.

Focus op winst

Tot nu toe werd in die 22 wedstrijden negentien keer gescoord. Martijn Kaars is met acht doelpunten veruit de meest trefzekere Helmond-speler. Deze week werd bekend dat centraal verdediger Daniël Breedijk stopt met zijn loopbaan. Ter vervanging van hem werd medio januari 2023 de selectie al versterkt met verdediger Mees Kreekels afkomstig van Jong PSV. Kreekels zat afgelopen weekend op de bank. Het is de verwachting dat hij tegen Willem II in de basis staat.

Kaars

Martijn Kaars is clubtopscoorder van Helmond Sport.

Reorganisatie

Opmerkelijk was in december de aanstelling van Jurgen Streppel bij Helmond Sport. Hij speelde zelf tien seizoenen in het eerste en was drie jaar trainer. Na trainer van onder andere Willem II, SC Heerenveen en Roda JC te zijn geweest, gaat hij in Helmond aan de slag als technisch manager. In december werd Bob Peeters benoemd tot trainer, als vervanger van Sven Swinnen. Dirk Jan Derksen werd benoemd tot hoofd scouting. Derksen was van 2011 tot 2013 bij Willem II assistent-trainer.

De aftrap is vanavond om 20.00 uur. Het duel is te volgen via het ESPN-schakelkanaal en van minuut tot minuut via Willem II Radio op Juke en het liveblog