Willem II ontvangt ambitieus FC Utrecht

Willem II ontvangt ambitieus FC Utrecht

Bij het affiche Willem II – FC Utrecht gaan de gedachten al gauw terug naar vorig seizoen. Onder andere door het late gelijkspel in Tilburg (1-1) bleven de Tricolores de Utrechtenaren na het stopzetten van de competitie met drie punten voor. 

De club uit de Domstad voelde zich ook de grote verliezer doordat de behaalde bekerfinale nooit gespeeld werd. De KNVB besloot als gevolg van de corona-maatregelen, eind april de competitie te stoppen en de verdeling van de Europese tickets te laten geschieden op basis van de toenmalige ranglijst. 

Ambitieuze aanval
Voorafgaande aan dít seizoen verkondigde Frans van Seumeren (eigenaar FC Utrecht) ambitieus dat hij met FC Utrecht een aanval op de top drie van de Eredivisie wilde doen. Dat moest onder andere gebeuren met de aangetrokken Eljero Elia, Justin Hoogma, Mimoun Mahi en Bart Ramselaar. De werkelijkheid was anders toen de Utrechtenaren na zes duels maar negen punten hadden vergaard. Trainer John van den Brom ging begin november in op een aanbod van RC Genk. 

Na enkele seizoen bij Istanbul Başakşehir, streek Eljero Elia van de zomer neer bij FC Utrecht (foto © ProShots, Marcel van Dorst)

Vroege trainerswissel
Als vervanger werd René Hake aangesteld. Ook hij slaagde er aanvankelijk niet in om de resultaten te verbeteren. In zijn eerste twaalf duels wist zijn elftal alleen op vreemde bodem in Emmen te winnen. Veel duels eindigden in een gelijkspel. Langzamerhand weet Hake het team echter naar zijn hand te zetten. Inmiddels is Utreg op een zevende plaats op de ranglijst terug te vinden en zijn de play-offs weer in zicht. Een cadeautje wat op het verlanglijstje staat van de club die dit seizoen haar 50-jarig bestaan viert.

  Ws W G V P Ds
8. FC Utrecht 21 7 10 4 31 30-28
16. Willem II 21 3 4 14 13 24-47

In evenwicht
Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in Tilburg in een 1-1 gelijkspel. In de stromende regen wist Paul Gladon ver in de extra tijd de dik verdiende gelijkmaker te scoren. Een doelpunt dat, zo bleek later, Willem II de weg naar Europees voetbal verschafte.

Dit seizoen kwamen de Tricolores nog niet tegen FC Utrecht in actie. Willem II speelde in competitieverband tot dusverre 36 wedstrijden thuis tegen FC Utrecht. Daarvan won het er 16, speelde vijfmaal gelijk en verloor 15 duels. De balans is dus aardig in evenwicht.

Willem II – FC Utrecht wordt geleid door arbiter Rob Dieperink. De VAR in Zeist is Sander van der Eijk. Het duel is live te zien bij ESPN 2. Heb jij een voorspellende gave? Zet met TOTO in op Willem II – FC Utrecht. Speelbewust, 18+. 

Toin Damen, Geert van Erven

Laatste nieuws